: Ο κ. Τζανάκης αποκάλυψε πως νοσηλεύονται παιδιά με σύνδρομο post covid – Ωστόσο, οι αρνητές γονείς συνεχίζουν να μη στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο

Αυτή τη φορά γνωστό έγινε περιστατικό στην Αλεξανδρούπολη, με πέντε μαθητές, δύο νηπιαγωγείου και 3 δημοτικού σχολείου, να μην παρακολουθούν τα μαθήματά τους από την αρχή της σχολικής χρονιάς λόγω της άρνησης των γονέων τους για τα .

«Οι εισαγγελικές αρχές»

«Για τις περιπτώσεις αυτές έχουν ενημερωθεί και οι εισαγγελικές αρχές, που επιλαμβάνονται του θέματος, ενώ, παράλληλα, γίνονται προσπάθειες και σε υπηρεσιακό επίπεδο, να μεταπειστούν και να στείλουν τα παιδιά τους στο », εξήγησε μιλώντας στην ΕΡΤ Ορεστιάδας, ο Περιφερειακός Διευθυντής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης (ΑΜΘ), Κωνσταντίνος Μπαντίκος.

Ο ίδιος σημείωσε ότι «οι συγκεκριμένοι δεν έχουν προσκομίσει κάποιο έγγραφο από δημόσιο φορέα υγείας που να πιστοποιεί ότι για λόγους υγείας των παιδιών τους αρνούνται τα tests ή τις μάσκες».

Και συμπλήρωσε πως εάν συνέτρεχαν τέτοιοι λόγοι, «οι μαθητές αυτοί θα μπορούσαν να παρακολουθούν τα μαθήματα εξ αποστάσεως, όπως προβλέπεται για τέτοιες περιπτώσεις».

Συνολικά για την ΑΜΘ, ανέφερε πως δεν ξεπερνούν τους 25 οι μαθητές που δεν πηγαίνουν στο λόγω άρνησης των γονέων τους, «ανάμεσά τους και μαθητές Λυκείου, για τους οποίους όμως δεν ισχύει η υποχρεωτικότητα, αφού οι λυκειακές τάξεις δεν εμπίπτουν στην υποχρεωτική εκπαίδευση, άρα μπορούν και να μη συνεχίσουν το σχολείο»

Σύσταση να εμβολιαστούν τα παιδιά

Πολλοί γονείς έχουν δισταγμούς σχετικά με το αν θα πρέπει να τα παιδιά τους, Εκείνο που θα πρέπει να κάνουν είναι να συζητήσουν με τον παιδίατρό τους, αναφέρει ο καθηγητής Τζανάκης,

«Προτρέπω τους γονείς που έχουν παιδιά υπέρβαρα, που έχουν χρόνιο πρόβλημα του αναπνευστικού, πολύ περισσότερο εάν έχουν σοβαρότερα προβλήματα υγείας, αιματολογικά, ογκολογικά, αυτοί κατά προτεραιότητα θα πρέπει να κάνουν το εμβόλιο».

Ο καθηγητής αποκάλυψε πως στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο νοσηλεύονται 8 παιδιά με σύνδρομο post covid.

«Αυτό το είναι ένα από τα ασφαλέστερα εμβόλια. Προτρέπω τους γονείς οι οποίοι έχουν φόβους να συζητήσουν σοβαρά και να διαχειριστούν τους φόβους τους με τον παιδίατρό τους», κατέληξε.