: Αποδεικνύουν  για άλλη μια  φορά ότι είναι εντελώς ανίκανοι να λειτουργήσουν τα σχολεία με όρους αξιοπρεπείς για την υγεία όλων και την εκπαίδευση των παιδιών μας, αναφέρει ο Σύλλογος Κώστας Σωτηρίου.

Η ανακοίνωση

Με  εγκληματικό  τρόπο εμφανίζουν την τηλε- «εκπαίδευση» ως θεραπεία δια πάσα νόσο., Αδιαφορούν για μαθητές και γονείς!  Αντιμετωπίζουν τους εκπαιδευτικούς ως    τηλεκατευθυνόμενα ρομπότ. Για άλλη μια φορά τονίζουμε ότι  η τηλε-εκπαίδευση  δεν αντικαθιστά τη  δια ζώσης διδασκαλία. Τα ψυχοσυναισθηματικά   και μαθησιακά προβλήματα των μαθητών μας που  αφήνει πίσω η πανδημία πολλαπλασιάζονται.

Εκεί στο  ΥΠΑΙΘ ας καταλάβουν επιτέλους  ότι το σχολείο δεν είναι καφετέρια με τραπεζοκαθίσματα να μαζεύονται και να στήνονται ανάλογα με τον καιρό!

Εμπαίζουν ολόκληρη την εκπαιδευτική κοινότητα (μαθητές-γονείς & εκπαιδευτικούς), όλη την  κοινωνία.

Την  Πέμπτη  10 Μαρτίου, με απόφαση του  Περιφερειάρχη Αττικής παραμένουν κλειστά τα σχολεία και της Ανατολικής Αττικής.

Υπενθυμίζουμε ότι:

Κανένας/καμία εκπαιδευτικός δεν υποχρεούται να παρέχει τηλεκπαίδευση από το σπίτι του/της.

Ο χώρος του σχολείου παραμένει ο χώρος εργασίας μας και μέσα σε αυτόν παρέχουμε το έργο μας.

Κανείς εκπαιδευτικός δεν υποχρεούται να έχει και να  διαθέτει τη δική του υλικοτεχνική υποδομή για την παροχή τηλεκπαίδευσης. Παραμένει υποχρέωση της πολιτείας να παρέχει σε όλους εκπαιδευτικούς τα απαιτούμενα μέσα για την εργασία τους.Κανείς δεν υποχρεούται να ανοίξει κλειστά σχολεία.

Επικαιροποιούμε την ανακοίνωσή μας από 26/1  Τα σχολεία είναι ΚΛΕΙΣΤΑ με ευθύνη της Περιφέρειας Κανένας δεν υποχρεούται να παρέχει τηλεκπαίδευση από το σπίτι του! Κανένας συνάδελφος δεν υποχρεούται να μεταβεί σε ΚΛΕΙΣΤΑ σχολεία με δική του ευθύνη!

Αρκετά   με την τηλεκπαίδευση!

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ σχολεία ΑΝΟΙΧΤΑ με θέρμανση, με τους/τις εκπαιδευτικούς και τα παιδιά στο φυσικό τους χώρο και όχι  πίσω από κάμερες!

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ  εκπαίδευση που δεν αποκλείει αλλά αντίθετα διασφαλίζει την ισότιμη συμμετοχή όλων των μαθητών και μαθητριών μας. Αυτό σημαίνει δημόσιο σχολείο!