Ολοκληρώθηκε η 97η Σύνοδος των Ελληνικών Πανεπιστημίων. Τα κύρια θέματα συζήτησης ήταν η θέσπιση της και ο υποχρεωτικός εμβολιασμός των μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας.

Η ανακοίνωση

Με ανακοίνωση της η Σύνοδος εκφράζει την «ανησυχία της για τις επιπτώσεις της εφαρμογής της κυρίως σε τμήματα περιφερειακών πανεπιστημίων, τα οποία διαθέτουν επαρκείς πόρους λειτουργίας και προσφέρουν ποιοτικές σπουδές» εξέδωσε η Σύνοδος Πρυτάνεων.

«Ζητούμε, υπό το καθεστώς των έκτακτων συνθηκών της παρατεταμένης κρίσης της πανδημίας, να διερευνηθούν μέτρα στήριξης βιωσιμότητας των τμημάτων αυτών. Επίσης, η Σύνοδος Πρυτάνεων θεωρεί απαραίτητη τη συστηματική μελέτη του ακαδημαϊκού χάρτη της χώρας ώστε να εκπονηθεί ένας μακροπρόθεσμος σχεδιασμός, ο οποίος θα λαμβάνει υπόψη τις ιδιαιτερότητες του κάθε , των περιφερειών και των επιστημονικών κλάδων» προστίθεται.

Παράλληλα, με άλλη της ανακοίνωση, η Σύνοδος εισηγείται την επιστροφή στη δια ζώσης εκπαίδευση και προς τούτο «θεωρεί απαραίτητη προϋπόθεση τον όλων των μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας μέχρι την έναρξη των μαθημάτων».