: Ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Παιδείας Αλέξανδρος Κόπτσης μίλησε για το αλλά και την κάλυψη των κενών.

σε περίπου 300.000 μαθητές, εκπαιδευτικούς και λοιπό προσωπικό

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», ερωτηθείς για την προσέλευση μαθητών και καθηγητών κατά τη χθεσινή, πρώτη ημέρα λειτουργίας των Λυκείων, απάντησε πως «γύρω στο 90% των μαθητών πήγαν στο και από πλευράς καθηγητών πήγαν σχεδόν όλοι, εκτός από τις ειδικές άδειες στα Ειδικά Σχολεία».

Στο σχόλιο του παρουσιαστή Γιώργου Παπαδάκη ότι, τα στοιχεία του υπουργείου δείχνουν πολύ μεγαλύτερη αποχή από τα σχολεία, την πρώτη μέρα της λειτουργίας τους, ο κος Κόπτης έκανε λόγο για «στατιστικό λάθος στα στοιχεία, αφού πολλά παιδιά εκτύπωσαν ή δεν πήγαν βεβαίωση».

Αναφορικά με την κάλυψη των που δημιουργούνται στο εκπαιδευτικό σύστημα λόγω των αδειών ειδικού σκοπού που παίρνουν οι καθηγητές και οι δάσκαλοι, ο Γενικός Γραμματέας του διαβεβαίωσε ότι καλύπτονται είτε με τροποποιήσεις προγραμμάτων είτε με μετακινήσεις. Άλλωστε, όπως εξήγησε, πρόκειται για κενά που έχουν ήδη αναπληρωθεί δύο και τρεις φορές από την αρχή της σχολικής χρονιάς και συνεχίζουν λόγω της πανδημίας.

Να σημειωθεί πως, βάσει των στοιχείων, περίπου 300.000 μαθητές, εκπαιδευτικοί και λοιπό προσωπικό έχουν λάβει τα self tests τους. Για όσους εργάζονται σε κυλικεία ή υπηρεσίες καθαριότητας και δεν τους «βρίσκει το σύστημα» εξήγησε ότι, «δεν βρίσκονται γιατί είναι προσλήψεις μέσω εταιρειών, ανακοινώνοντας ότι, «έχει δοθεί εντολή να μεταβούν στις πλησιέστερες δομές για να υποβληθούν σε τεστ».

Σχολεία-; self test: «Οι 600 ασυμπτωματικοί θα μπορούσαν να είχαν δώσει μέχρι και 12.000 κρούσματα»

Σχολεία – Self test: «Μας έχουν γλιτώσει από χιλιάδες κρούσματα»

Self-testing.gov.gr: Πού γίνεται το δεύτερο επαναληπτικό τεστ