Πρόταση για προκήρυξη αναπληρωτών ΕΕΠ ΕΒΠ μετά την 1η Νοεμβρίου

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔07/08/2018 - 12:25 | Author: Newsroom Ipaidia

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ  ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ -  «ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΕΙΔΙΚΗΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ Ε.Ε.Π.

& Ε.Β.Π. ΜΕΤΑ ΤΗΝ 1η ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΚΑΘΕ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ»

{aD}

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Σας υποβάλλουμε εγγράφως και επισήμως την πρόταση του Δ.Σ. της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. προκειμένου να υπάρξει μέσω νομοθετικής ρύθμισης η πρόβλεψη να προσλαμβάνονται μετά την 1η Νοεμβρίου κάθε σχολικού έτους και αναπληρωτές Ε.Ε.Π. & Ε.Β.Π. σε δομές της Ειδικής, της Γενικής Εκπαίδευσης και στα Κ.Ε.Σ.Υ. με ειδική προκήρυξη σύμφωνα με ότι ισχύει στους αναπληρωτές Εκπαιδευτικούς και το οποίο συμπεριλήφθη στο άρθρο 86 του νόμου 4547/2018 για την αναδιοργάνωση των δομών υποστήριξης της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και άλλες διατάξεις.

Επιπλέον, προτείνουμε η νομοθετική αυτή ρύθμιση να περιλαμβάνει τους έχοντες προϋπηρεσίαστις δομές της Ειδικής, της Γενικής Εκπαίδευσης και στα Κ.Ε.Δ.Δ.Υ. συναδέρφους μας, οι οποίοι απορρίφθηκαν από τους φετινούς αξιολογικούς πίνακες των αναπληρωτών λόγω ελλιπούς συμπλήρωσης της υπεύθυνης δήλωσης ή μη προσκόμισης του αποδεικτικού ελληνομάθειας ή του πρωτότυπου ξενόγλωσσου πτυχίου.

Όπως ήδη έχετε ενημερωθεί ένας μεγάλος αριθμός συναδέρφων αναπληρωτών Ε.Ε.Π. & Ε.Β.Π. απορρίφθηκε από τους φετινούς αξιολογικούς πίνακες. Εδώ θέλουμε να επισημάνουμε ότι η αυστηρότητα της εγκυκλίου των αναπληρωτών που δεν επέτρεπε την παροχή βοήθειας από τις Π.Δ.Ε. κατά την συμπλήρωση των αιτήσεων, η άστοχη επιλογή κυρίως της Π.Δ.Ε. Αττικής αλλά και άλλων Π.Δ.Ε. (π.χ. Κεντρικής Μακεδονίας, Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης) για υποβολή των αιτήσεων αποκλειστικά με ταχυδρομική αποστολή, όπου με αυστηρότητα αρνούνταν την οποιαδήποτε παροχή βοήθειας ή διευκρίνησης λειτουργώντας τιμωρητικά απέναντι στους συναδέλφους, οι αστοχίες της ίδιας της υπεύθυνης δήλωσης που εύκολα παραπλανούσε τους υποψήφιους, οδήγησαν στην απόρριψη ενός σημαντικού αριθμού υποψηφίων συναδέλφων που εργάζονται πολλά χρόνια στην ειδική εκπαίδευση και διαθέτουν μεγάλη εμπειρία.

Επιπλέον, και φέτος υπήρξαν απορρίψεις συναδέλφων που δεν υπέβαλαν το πιστοποιητικό Ελληνομάθειας ή τον πρωτότυπο ξενόγλωσσο τίτλο σπουδών όπως προβλέπει η εγκύκλιος των αναπληρωτών. Από την πλευρά της Ομοσπονδίας επισημαίνουμε ότι το πιστοποιητικό Ελληνομάθειας θα πρέπει να είναι πρόσκομμα για την πρόσληψη των αναπληρωτών και όχι για την υποψηφιότητά τους.

Είναι διαπιστωμένο ότι το σύνολο των υποψηφίων που έχουν απορριφθεί για τον συγκεκριμένο λόγο διαθέτουν αυξημένα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα και είναι άδικο μια παράβλεψη να τους οδηγεί εκτός των πινάκων. Επίσης, θα πρέπει να επισημάνουμε ότι το σύνολο των υποψηφίων αυτών με τα ίδια παραστατικά την προηγούμενη σχολική χρονιά και από τις ίδιες Π.Δ.Ε. κρίθηκαν επαρκείς και προσελήφθησαν.

Θα θέλαμε λοιπόν να δώσετε μια θετική πολιτική λύση επί του αιτήματος και της συγκεκριμένης πρότασης που σας καταθετει η Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. διασφαλίζοντας την ισοτιμία όσων εργάζονται στο χώρο της εκπαίδευσης και αποκαθιστώντας την αδικία που υπέστησαν εκατοντάδες μέλη μας την τρέχουσα περίοδο.

Παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες και είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε επικοινωνία και διευκρίνιση. • Ακολουθείστε το iPaidia στο Google News

  Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr

  Η Παιδεία στο Viber ΕΔΩ !
  • express

   europalso

  Enter your email address: