Οι πρόσφατες εξαγγελίες του Υπουργείου Παιδείας που αναφέρονται στον τρόπο μοριοδότησης του νέου συστήματος διορισμών/προσλήψεων βρίσκει εμάς, την τεράστια πλειοψηφία των αναπληρωτών εκπαιδευτικών που εργάζονται στο δημόσιο σχολείο, σύσσωμα αντίθετους, καθώς αποκλείει από τα κριτήρια της μοριοδότησης -πέρα από κάθε λογική- τα μόρια που προέρχονται από τις επιτυχίες μας στους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ.

Η συμμετοχή και η επιτυχία στον ΑΣΕΠ Εκπαιδευτικών, πρέπει να επισημάνουμε πως αποτελούσε για χρόνια το μόνο ουσιαστικά νόμιμο τρόπο για να μπορέσει κάποιος να εισαχθεί δίχως «πλάγιους τρόπους» στο δημόσιο σχολείο. Ως ανταμοιβή, όμως, το Υπουργείο Παιδείας προς όλους αυτούς που αρίστευσαν σε διαδοχικούς διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ και σε αντίθεση με κάθε αίσθημα αξιοκρατίας, όχι απλά υποβαθμίζει, αλλά εκμηδενίζει το αξιοκρατικό αυτό κριτήριο, που θα έπρεπε να λογίζεται ως το βασικότερο σε ένα ευνομούμενο κράτος.

Εμείς, οι χιλιάδες αναπληρωτές εκπαιδευτικοί που περάσαμε από την πραγματικά ψυχοφθόρα διαδικασία του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ και αφού πετύχαμε σ’ αυτόν, οργανώσαμε την ζωή μας στη βάση του ψηφισμένου από το κράτος διαγωνισμού, δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να μας στερήσει τους κόπους χρόνων με μία από κάθε άποψη άδικη απόφαση, η οποία στρέφεται εναντίον του 80% των αναπληρωτών περίπου στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση που διαθέτουν επιτυχία στον ΑΣΕΠ και ενός επίσης πολύ μεγάλου ποσοστού στην Πρωτοβάθμια, ιδίως όσον αφορά τους αναπληρωτές νηπιαγωγούς ΠΕ60.

Δεν θα γίνουμε για μία ακόμα φορά αυτοί που θα αδικηθούν, μόνο και μόνο επειδή ακολουθήσαμε το δρόμο της νομιμότητας, ούτε θα επιτρέψουμε ξανά σε κάποιους μέσω νέων «παραθύρων» να μας υπερκεράσουν.

Καλούμε, λοιπόν, την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να μην αδιαφορήσει για το δίκαιο της πλειοψηφίας των αναπληρωτών εκπαιδευτικών που είναι επιτυχόντες στον ΑΣΕΠ και απαιτούμε να υπολογίσει τις επιτυχίες μας στους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ ως ένα από τα βασικά κριτήρια της μοριοδότησης στο νέο σύστημα διορισμών/προσλήψεων.

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΟΝ ΑΣΕΠ

Δείτε τη φόρμα