: Ανακοίνωση έβγαλε ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε.Κώστας Σωτηρίου για τα αναρτημένα κενά  στην Ανατολική Αττική. Ο σύλλογος αναφέρει πώς έγιναν προτεραιοποιήσεις και αδικίες.

Η ανακοίνωση

Υποβάλλαμε αίτημα ως «ΣΕΠΕ Κ. ΣΩΤΗΡΙΟΥ» ΝΑ ΔΟΘΟΥΝ ΑΠΌ ΤΗ Δ/ΝΣΗ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΉΣ ΟΛΑ TA με τις παρατηρήσεις για τα ορισμένου χρόνου και ποια πιθανά αφορούν ΟΛΟΗΜΕΡΑ.

Μερικές χρήσιμες διευκρινίσεις.

Τα κενά με το άνοιγμα των θα είναι πολύ περισσότερα αυτών που αναρτώνται στον ΟΠΣΥΔ όπως έχουμε πολλές φορές επισημάνει.

Αποφάσισαν από τα ήδη περικεκομμένα να κάνουν προτεραιοποίηση ανάλογη του αριθμού των προσλήψεων.

Αυτή η διαδικασία είναι καταγγελτέα γιατί είναι παντελώς άδικη για τα σχολεία και τους συναδέλφους καθώς περιορίζεται η δυνατότητα επιλογής τους.

Όλα τα προηγούμενα χρόνια δίναμε μάχη και επιβάλαμε στις δ/νσεις να μην επιλέγουν τα κενά – να μην αποκρύπτουν κενά και να έχει δικαίωμα κάθε συνάδελφος /τρια δήλωσης προτιμήσεων επί του συνόλου των κενών.

Η κεντρική τοποθέτηση από το υπουργείο με αυτές τις απαράδεκτες ρυθμίσεις είναι για να έχει τον απόλυτο έλεγχο και να περικόψει θέσεις και να νομιμοποιήσει ενεργοποιώντας τις κατάπτυστες τρίμηνες συμβάσεις.

Τα κενά θα πολλαπλασιαστούν από τους αναπληρωτές/τριες που θα δηλώσουν άδεια.

Είναι καταγγελτέο επίσης ότι δεν αναγράφεται δίπλα στα κενά αν είναι ορισμένου χρόνου και οι συνάδελφοι επιλέγουν στα τυφλά με συνέπεια να βρεθούν προ εκπλήξεως.

Η αναγραφή ΟΛΟΗΜΕΡΟ αφορά αποκλειστικά την επίσημη καταγεγραμμένη επωνυμία του σχολείου και όχι αν το κενό αναφέρεται σε ολοήμερο.

Τα κενά των ολοημέρων ακόμη κι αν συμπεριλαμβάνονται στα αναρτημένα κενά είναι στη σχ. μονάδα και όχι στο πρόσωπο που προσλαμβάνεται. Ο Συλ. Διδασκόντων κατόπιν την κατάθεση των προτιμήσεων όλων αποφασίζει την κατανομή τάξεων.

Για την αναρτώνται τα μισά κενά ανά σχολική μονάδα. Σε σχολείο με 11 κενά εγκεκριμένα αιτήματα παράλληλης στήριξης αναρτώνται 4 ή 5 . Αντίστοιχα σε σχολείο με 5 κενά αναρτώνται μόνο τα 2 . Για την προτεραιοποίηση στις παράλληλες στηρίξεις που είναι συνήθης τακτική όλων των προηγούμενων ετών και το μπαλάκι» που πιθανά θα ρίξουν στους Συλλόγους Διδασκόντων για τα μοιράσματα λέμε ΟΥΤΕ ΝΑ ΤΟ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ!. Κανένας σύλλογος δεν μπορεί να πάρει ευθύνη να στερήσει δικαίωμα παράλληλής πλήρους ωραρίου για κάθε μαθητή.

Μόνο ντροπή από τη διαχείριση του ΥΠΑΙΘ για άλλη μια φορά!

Τα έπρεπε να δοθούν όλα και για όλες τις ειδικότητες και οι συνάδελφοι να τοποθετηθούν σε απόλυτη σειρά επιλογής τους. Μόνο έτσι και μετά την ανάληψη 1η Σεπτέμβρη θα αποκαλυπτόταν τα εναπομείναντα κενά που στη συνέχεια πρέπει να καλύψει Β΄ΦΑΣΗ προσλήψεων πριν την έναρξη των σχολείων.

Απαιτούμε να δοθούν όλα τα κενά με το άνοιγμα και να βρεθεί τρόπος να αποκατασταθούν οι αδικίες με βελτιώσεις θέσης. Να δεσμευτεί η διεύθυνση ότι θα πραγματοποιήσει βελτιώσεις θέσεων από τη στιγμή που δοθήκαν επιλεγμένα κενά.

Συσπειρωνόμαστε στα σωματεία μας, αγωνιζόμαστε και διεκδικούμε συλλογικά !

Πανελλήνιες 2024: Θέματα και απαντήσεις πανελλαδικών - Εκτιμήσεις Βάσεων 2024 - Δείτε εδώ όλα τα ΝΕΑ