: Ο σύλλογος Σεφέρης σε ανακοίνωση του αναφέρει πώς η κυβέρνηση σε μια προσπάθεια να παρουσιάσει ειδυλλιακή εικόνα και να «πείσει» ότι όλα είναι έτοιμα για να ανοίξουν τα σχολεία, εξαφανίζει τα κενά!

Η ανακοίνωση

Έτσι, Υπουργείο Παιδείας και Διευθύνσεις Εκπαίδευσης σε όλη τη χώρα κάλεσαν τη Δευτέρα 30/8, τους συναδέλφους αναπληρωτές να δηλώσουν σχολεία παρουσιάζοντας τόσα κενά όσα και οι που προσλήφθηκαν ανά Διεύθυνση.

Στη βάση αυτή κάνουν «προτεραιοποίηση» των , «αξιολογούν» δηλαδή με νέο κόφτη τις ανάγκες των παιδιών και αποφασίζουν ποια παιδιά θα έχουν εκπαιδευτικούς από την αρχή του σχολικού έτους και ποια θα περιμένουν τη β΄, γ΄  κλπ φάσεις!

Ταυτόχρονα δημιουργούνται αδικίες στους συναδέλφους αναπληρωτές, που θα κληθούν να δηλώσουν σε συγκεκριμένα πετσοκομμένα κενά σχολείων και θα βρεθούν πιθανόν μακρύτερα από εκεί που θα μπορούσαν να εργαστούν, τη στιγμή που βιώνουν για άλλη μια χρονιά τις συνέπειες της ελαστικής εργασίας και ήδη για χρόνια περνοδιαβαίνουν τη χώρα με μια βαλίτσα στο χέρι! Είναι ντροπή και αθλιότητα!

Αντί να κάνουν όλες τις προσλήψεις σε μία φάση, προσλαμβάνουν σε δόσεις.  Και ενώ προσπαθούν να παρουσιάσουν μια εικόνα πληρότητας,  ταυτόχρονα αποδεικνύεται με μαθηματική ακρίβεια, σύμφωνα με τα δικά τους στοιχεία, ότι ακόμα και οι περυσινές προσλήψεις και διορισμοί που έγιναν ήταν σταγόνα στον ωκεανό της 12χρονης αδιοριστίας και τα δεκάδες χιλιάδες κενά παραμένουν!!   Πόσο μάλλον αν υπολογίσουμε τα πραγματικά κενά, με λιγότερους μαθητές ανά τμήμα κλπ!

Ο Σύλλογός μας εδώ και μέρες (από τις 20/8) είχε επισημάνει με ανακοίνωση αλλά και με την παράσταση που πραγματοποίησε στη Β΄ Διεύθυνση Π.Ε. (στις 24/8) ότι αν δεν ανοίξουν τα σχολεία την 1η Σεπτέμβρη δεν μπορούν να ολοκληρωθούν οι καθώς δεν αποτυπώνονται οι πραγματικές ανάγκες και καταπατούνται βασικά εργατικά δικαιώματα. Και να ορισμένα παραδείγματα:

Σε ορισμένα σχολεία της Β΄Δ/νσης τοποθετήθηκαν νεοδιόριστοι και αποσπασμένοι  για την ίδια θέση με αποτέλεσμα να πρέπει να αρχίσει ένας νέος κύκλος επανατοποθετήσεων  μετά την ,  που θα παρατείνει την αγωνία και την ανασφάλεια των συναδέλφων για το πού θα τοποθετηθούν τελικά.

Η Β΄ Διεύθυνση επίσης,  επέμενε να μην ικανοποιεί τις αιτήσεις απόσπασης στο διαπολιτισμικό σχολείο, ισχυριζόμενη ότι τις τοποθετήσεις τις κάνει το υπουργείο. Κάτι τέτοιο συμβαίνει όταν πρόκειται για οργανικά και όχι για λειτουργικά κενά. Και έτσι ενώ υπήρχαν αιτήσεις για απόσπαση για το συγκεκριμένο σχολείο από τον Ιούνιο, αυτές δεν ικανοποιήθηκαν, όπως δεν ικανοποιήθηκαν και αιτήσεις απόσπασης από το διαπολιτισμικό σε άλλα σχολεία στα οποία παρουσίαζαν ως 8 κενά ( π.χ.6ο Ν. Ιωνίας στο οποίο  τοποθετήθηκε μόνο ένας  νεοδιοριζόμενος). Χρειάστηκε τηλεφωνική παρέμβαση από το Δ.Σ του Συλλόγου μας για να βγει τελικά ιδιαίτερη πρόσκληση για αιτήσεις αποσπάσεων προς το διαπολιτισμικό.

Απαιτούμε εδώ και τώρα:

Να δοθούν τώρα όλα τα κενά ανά Διεύθυνση σε όλους τους αναπληρωτές για να δηλώσουν τα σχολεία της προτίμησής τους.

Οι συνάδελφοι αναπληρωτές να κληθούν να μπορούν  να ξαναδηλώσουν σχολεία με βάση τα νέα δεδομένα και να τοποθετηθούν με διαφάνεια.

Να γίνει αμέσως η β΄ φάση προσλήψεων που θα καλύψει όλες τις ανάγκες σε όλα τα σχολεία.

Να γίνουν οι τοποθετήσεις των συναδέλφων αναπληρωτών με πλήρη διαφάνεια και ταυτόχρονα να παρθούν μέτρα για τη διαβίωσή τους!