: Ο αριθμός των κενών για γενική θα οριστικοποιηθεί αύριο που λήγει η προθεσμία για τις περιφέρειες. (Θα προσπαθήσουμε να ενημερώσουμε εκ νέου).

Παρολ’αυτά εκτιμούμε ότι θα υπαρξει μια αύξηση της τάξης 5-10% σε σχέση με πέρυσι. Εξαίρεση αποτελούν οι ΠΕ60 για τους οποίους η αύξηση θα είναι αρκετά μεγαλύτερη λόγω της διεύρυνσης της δίχρονης προσχολικής αγωγής. Πιέζουμε ώστε η α φάση να τρέξει την Τετάρτη, έστω και αργά μέσα στη μέρα αλλά το πιο πιθανό είναι να γίνουν Πέμπτη.

Στην έχουν εγκριθεί 6205 αιτήσεις συνολικά για πρωτοβάθμια και στην α φάση, θα καλυφθεί το 70% αυτών. Δηλαδή θα γίνουν περίπου 4500 προσλήψεις για παράλληλη στήριξη.

Όσον αφορά τις προσλήψεις σμεαε και τε και κεσυ, θα κινηθούν στα περσινά επίπεδα, δηλαδή περίπου 2300 προσλήψεις για όλη την πρωτοβάθμια.

Οι θα είναι 672 και θα ενταχθούν στην α φαση. Σε επόμενη φάση, θα γίνουν ακόμα 450-500 προσλήψεις ΖΕΠ.

Το κουμπί που δίνει τη δυνατότητα απενεργοποίησης της αίτησης, θα εμφανιστεί ξανά αύριο το πρωί που θα έχει πλέον λήξει η προθεσμία των δηλώσεων.

Σε σχέση με τις , οι συντονιστές ανέλαβαν σήμερα υπηρεσία και καταγράφουν τον μαθητικό πληθυσμό που θα συμμετέχει στο πρόγραμμα. Επομένως οι προσλήψεις ΔΥΕΠ δε θα ενταχθούν στην α φάση προσλήψεων.

Για τους 4500 μόνιμους δεν υπάρχει ακόμα κατανομή διότι δεν έχει γίνει ακόμα η ίδρυση οργανικών θέσεων στα τμήματα ένταξης. Σοβαρότερο πρόβλημα αντιμετωπίζει η δευτεροβάθμια ως προς αυτό το θέμα.

Όσον αφορά τους 4500 που θα μονιμοποιηθούν, η τωρινή πρόσληψη τους ως αναπληρωτές θα γίνει μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ.