Πότε ανοίγουν τα σχολεία: Ημερομηνίες για Λύκεια, Γυμνάσια, Δημοτικά, Φροντιστήρια, Κέντρα Ξένων Γλωσσών

Πότε ανοίγουν τα σχολεία: Ημερομηνίες για Λύκεια, Γυμνάσια, Δημοτικά, Φροντιστήρια, Κέντρα Ξένων Γλωσσών

Πότε ανοίγουν τα σχολεία – Αναλυτικά οι ημερομηνίες:  O Κ. Μητσοτάκης αναφορικά με την εκπαίδευση είπε ότι  τα μαθήματα της Γ’ Λυκείου θα αρχίσουν ξανά στις 11 Μαΐου.

Αναλυτικά για την εκπαίδευση είπε:«Στην Εκπαίδευση, τα μαθήματα της Γ’ Λυκείου θα αρχίσουν ξανά στις 11 Μαΐου. Μια εβδομάδα μετά θα ακολουθήσουν οι υπόλοιπες τάξεις του Λυκείου αλλά και το Γυμνάσιο. Τα σχολεία, όμως, θα λειτουργήσουν με άλλους κανόνες που θα περιορίσουν -όσο αυτό είναι εφικτό- τον συγχρωτισμό.

Η εξ αποστάσεως εκπαίδευση θα εξακολουθεί να υποστηρίζει παιδιά τα οποία, για ειδικούς λόγους, δεν πρέπει να έρθουν στη τάξη. Δημοτικά και νηπιαγωγεία παραμένουν κλειστά. Ενδέχεται, επαναλαμβάνω ενδέχεται, να ανοίξουν την 1η Ιουνίου και μόνο αν είμαστε απολύτως σίγουροι ότι η πορεία της επιδημίας βαίνει καθοδικά.»

Υποχρεωτική η μάσκα στα μέσα μαζικής μεταφοράς – Τι αλλάζει στα δρομολόγια

Τα Φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης και ξένων γλωσσών αναμένεται να ανοίξουν 18 Μαϊου.
Το μήνυμα στις ευπαθείς ομάδες και ολες οι αλλαγές στην καθημερινότητά μας, όπως τις περιέγραψε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Ακης Σκέρτσος

Μετά το μήνυμα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη προς τους πολίτες για την υφιστάμενη κατάσταση όσον αφορά τον κορονοϊό αλλά και την παρουσίαση του οδικού χάρτη για το πώς θα επανέλθουμε σε μια κανονικότητα «υγειονομική», ακολούθησε η αναλυτική παρουσίαση του κυβερνητικού σχεδίου για την σταδιακή έξοδο από την καραντίνα.

Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, αρμόδιος για τον συντονισμό του κυβερνητικού Εργου, Ακης Σκέρτσος, ξεκίνησε την αναφορά λέγοντας ότι «έχουμε ονομάσει τη νέα περίοδο “γεφυρα ασφάλειας”. Νέοι κανόνες συμβίωσης κυκλοφορίας και εργασίας. Δεν γνωρίζουμε τη διάρκειά του».

Συνεχίζοντας ανέφερε: «Σχέδιο που ακολουθεί άλλες χώρες αλλά ακολουθεί και εθνικές λύσεις. Δεν υπάρχει μία συνταγή. Το επόμενο δίμηνο είναι το στάδιο επιστροφής σε μία νέα κανονικότητα. Το δίμηνο θα είναι γεμάτο αιρεσιμότητες. Τίποτα δεν θα είναι δεδομένο.

Όσοι φοβούνται και διστάζουν πρέπει να εμπιστευτούν την πολιτεία. Όσοι βιάζονται να επιστρέψουν στην παλιά τους ζωή ας το ξανασκεφτούν. Για να έχουμε καλή ανάπτυξη πρέπει να έχουμε καλή υγεία. Για να έχουμε λειτουργική υγεία πρέπει να έχουμε λειτουργική οικονομία. Τώρα είμαστε σε καλύτερο σημείο από τον Φεβρουάριο.
Οι 3 άξονες εξόδου από την κρίση

Σταδιακή αύξηση των βαθμών ελευθερίας
Προτεραιότητα στην απελευθέρωση δραστηριοτήτων με χαμηλό ρίσκο μετάδοσης.
Δημιουργία μόνιμης δομής παρακολούθησης της πανδημίας

4,11 και 18 Μαΐου οι κρίσιμες ημερομηνίες.
Οι νέοι κανόνες για την επόμενη μέρα

Ο κ. Σκέρτσος ανέφερε χαρακτηριστικά τους νέους κανόνες για την επόμενη μέρα. Αυτά, όπως είπε, είναι τα εξής:

Κριτήριο είναι να μην υπάρξει συνωστισμός και τα μηνύματα στο 13033 καταργούνται. Δεν θα γίνει, όμως, το ίδιο και για τις μετακινήσεις στα χωριά, καθώς
Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε ΜΜΜ, ταξί, κομμωτήρια
Ισχυρή σύσταση για χρήση Ι.Χ. και όχι ΜΜΜ
Διαφορετικές ώρες για εργασία και χρήση των ΜΜΜ
Ισχυρή σύσταση για τηλεργασία στο 70%
Ισχυρή σύσταση στις ευπαθείς ομάδες να μένουν σπίτι
Τα καταστήματα ανοίγουν στις 10:00
Καταργείται ο δακτύλιος

«Η συνεργασία πολιτείας και πολιτών πρέπει να συνεχιστεί. Μαζί στην προσπάθεια, κανένας δεν μένει πίσω. Διαφάνεια και εμπιστοσύνη. Αυτή τη μάχη θα τη δώσουμε μαζί», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σκέρτσος και κατέληξε: «Κάθε στάδιο λήψης των μέτρων θα αξιολογείται. Οι καταστάσεις που ζούμε είναι πρωτόγνωρες. Η νέα εμπιστοσύνη προς το κράτος κερδίζεται μέρα με τη μέρα. Είναι ένα κεκτημένο που μπορεί να μας μεταφέρει με ασφάλεια σε ένα καλύτερο μέλλον», τόνισε ο κ. Σκέρτσος.

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΛΟ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΕΔΩ

Κορωνοϊός – Άρση μέτρων: Ποιά καταστήματα ανοίγουν στις 4 Μαΐου

Μητσοτάκης: Καταργούνται τα sms από τη Δευτέρα 4 Μαΐου

Μητσοτάκης: 11 Μαΐου ανοίγουν τα σχολεία για τη Γ΄ Λυκείου – Δημοτικά και νηπιαγωγεία παραμένουν κλειστά

googlenewsΑκολουθείστε το iPaidia στο Google News

Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr

Η Παιδεία στο Viber ΕΔΩ !