Το και συγκεκριμένα το Τμήμα Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής (ΤΜΗΥΠ) ανέπτυξη την εφαρμογή για να εντοπίζονται οι στενές επαφές των κορονοϊού στους χώρους διδασκαλίας.

Οι οδηγίες του πανεπιστημίου προς τους φοιτητές

Η εφαρμογή [email protected] λειτουργεί με την ανάγνωση κωδικών QR τα οποία  τοποθετούμενα σε κάθε κάθισμα των αιθουσών διδασκαλίας του τμήματος, επιτρέπουν  στους φοιτητές να τηρούν ένα πλήρες ιστορικό των θέσεων που έχουν καθίσει, σεβόμενη πλήρως την ιδιωτικότητα των .

Σε περίπτωση κρούσματος, το ιστορικό από τη συσκευή του χρήστη μπορεί να κοινοποιηθεί προς τους υπόλοιπους συμφοιτητές του, ώστε να μπορούν οι ίδιοι να ελέγξουν αν έχουν έρθει σε στενή επαφή κατά τη διάρκεια των μαθημάτων, και να προβούν ενημερωμένα και χωρίς πανικό στη διενέργεια των απαραίτητων τεστ ανίχνευσης. Το τμήμα διαθέτει την εφαρμογή αλλά και το πρόγραμμα για την εύκολη δημιουργία των ετικετών QR ως ανοικτά διαθέσιμο κώδικα λογισμικού. Κάθε τμήμα του αλλά και οποιοδήποτε άλλο Α.Ε.Ι. ή άλλο εκπαιδευτικό ιδρύματος της χώρας που επιθυμεί να αξιοποιήσει την εφαρμογή, μπορεί πολύ εύκολα να κατεβάσει τον κώδικα και να τον προσαρμόσει στα δικά του δεδομένα.

Αγαπητοί φοιτητές στο τμήμα θα έχετε παρατηρήσει ότι έχουν μπει ετικέτες QR σε όλα τα καθίσματα κάθε αίθουσας διδασκαλίας. Ο σκοπός είναι να μπορείτε να καταγράψετε την θέση που κάθεστε σε κάθε μάθημα, καθώς αυξάνοντα

ι τα κρούσματα στο τμήμα, και συνεπώς η ιχνηλάτηση δυνητικά στενών επαφών είναι κρίσιμης σημασίας. Μπορείτε για το σκοπό αυτό να χρησιμοποιήσετε ένα τετράδιο όπου θα σημειώνετε την αίθουσα, σειρά και θέση που καθήσατε. Για τη διευκόλυνση της διαδικασίας, το τμήμα ανέπτυξε ειδική progressive web app εφαρμογή για τα κινητά σας, που μπορείτε επίσης να χρησιμοποιείτε. Για να έχετε πρόσβαση στην εφαρμογή, μεταβείτε στο https://cocotrace.ceid.upatras.gr.Μπορείτε να μπαίνετε μέσω browser ή να την εγκαταστήσετε στο κινητό σας, και δουλεύει τελείως offline χωρίς να χρειάζεται σύνδεση στο internet (ακόμα κι από τον browser).

Επισυνάπτεται πλήρης οδηγός χρήσης και επίλυσης αποριών, τον οποίο παρακαλούμε να διαβάσετε προσεκτικά. Η συμμετοχή και χρήση της εφαρμογής δεν είναι υποχρεωτική για κανένα φοιτητή. Η εφαρμογή δεν στέλνει τα δεδομένα σας πουθενά και σέβεται 100% την ιδιωτικότητά σας. Ο κώδικας της εφαρμογής είναι ανοικτός προς έλεγχο από οποιονδήποτε. Παρακαλούμε να στηρίξετε την προσπάθεια του τμήματος για τη διασφάλιση της υγείας όλων μας, καταγράφοντας επιμελώς τις θέσεις που κάθεστε με οποιονδήποτε τρόπο, και ενημερώνοντάς μας για τυχόν προβλήματα ή παρατηρήσεις που έχετε.