: Πέντε απόφοιτοι λυκείων της Πάτρας, με υψηλές βαθμολογίες στις , μιλούν στο ΑΠΕ για την επιτυχία τους.

Η Ελένη Νταλαπέρα συγκέντρωσε 19.560 και θέλει να εισαχθεί στην σχολή Χημικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

«Παράλληλα με την οργανωμένη μελέτη, έβρισκα πάντα ελεύθερο χρόνο για εμένα, με εξαίρεση βέβαια τους τελευταίους μήνες, όπου αφιερώθηκα πλήρως στο διάβασμα για τις .

Βέβαια στην αρχή της χρονιάς αντιμετώπισα δυσκολίες, λόγω των περιοριστικών μέτρων και της τηλεκπαίδευσης που ίσχυσαν τις δύο προηγούμενες χρονιές, με αποτέλεσμα να νοιώθω μία διαρκή πίεση. Όμως, πρέπει να τονίσω ότι τόσο η οικογένειά μου, όσο και οι καθηγητές μου ήσαν πολύ υποστηρηκτικοί».

Ο Δημήτρης Βακάλογλου συγκέντρωσε 18.940 και στόχος του είναι η Ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών.

«Κάθε ημέρα είχα ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα, δηλαδή κάποια συγκεκριμένη ύλη να διαβάσω και συγκεκριμένες ασκήσεις να λύσω, ώστε να προχωρώ στα επόμενα, χωρίς να αφήνω κενά. Παράλληλα έβρισκα ελεύθερο χρόνο, κυρίως το Σάββατο, ενώ κατάφερα να συμμετάσχω στην τριήμερη εκδρομή που οργάνωσε το σχολείο μου.

Αν και είχα δυσκολίες, όπως το άγχος, τα απαιτητικά μαθήματα και ο όγκος της ύλης, τελικά δεν με αποθάρρυναν, ενώ ήταν σημαντική η βοήθεια από την οικογένειά μου και τους καθηγητές μου».

Η Εβίτα Λεοντίτση συγκέντρωσε 18.920 μόρια και θέλει να εισαχθεί στην Ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών.

«Η συγκέντρωση της υψηλής βαθμολογίας οφείλεται στο συνεχές, οργανωμένο και μεθοδικό διάβασμα από τις μικρότερες τάξεις. Ταυτόχρονα, έβρισκα ελεύθερο χρόνο, ώστε να μπορέσω να ανταποκριθώ στις απαιτήσεις αυτής της τελευταίας χρονιάς, ενώ τις όποιες δυσκολίες παρουσιάστηκαν, τις αντιμετώπισα με το διάβασμα, έχοντας πάντα στο πλευρό μου τους δικούς μου ανθρώπους και τους καθηγητές μου.»

Η Οξάνα Ίντριζι συγκέντρωσε και αυτή 18.920 μόρια και στόχος της είναι να εισαχθεί στην σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών.

«Δεν έκανα υπερβολές στο διάβασμα. Διάβαζα με μέτρο και προσπαθούσα πάντα για το καλύτερο.

Βέβαια αγχώθηκα πολλές φορές μέσα στην χρονιά, αλλά πάντα προσπαθούσα ακόμα περισσότερο, ώστε να ξεπερνώ τις όποιες δυσκολίες. Ελεύθερα χρόνο δεν είχα, αλλά ήταν σημαντική η βοήθεια που μου πρόσφεραν η οικογένειά μου και οι καθηγητές μου».

Η Αθανασία Ηλιοπούλου συγκέντρωσε 18.680 μόρια και θέλει να εισαχθεί στην Ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών.

«Διάβαζα όσες περισσότερες ώρες μπορούσα με διαλείμματα και η αλήθεια είναι πως δεν είχα ελεύθερο χρόνο, πέρα από τα διαλείμματα που προανέφερα. Επίσης πρέπει να πω ότι πιέστηκα ψυχολογικά ειδικά τον τελευταίο καιρό, αλλά το ξεπέρασα έχοντας δίπλα μου την οικογένεια μου και τους καθηγητές μου».

Πανελλήνιες 2024: Θέματα και απαντήσεις πανελλαδικών - Εκτιμήσεις Βάσεων 2024 - Δείτε εδώ όλα τα ΝΕΑ