Πανελλήνιες 2020: Ο 40χρονος ιερέας που αποφάσισε να δώσει Πανελλαδικές

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔18/06/2020 - 22:53 | Author: Newsroom Ipaidia

Σε ποιά σχολή θέλει να περάσει και τι λέει για την απόφασή του. Ένας 40χρονος ιερέας με οικογένεια πήρε την απόφαση, έπειτα από 22 χρόνια που αποφοίτησε από το Λύκειο Χώρας, να δώσει προκειμένου να σπουδάσει στη Θεολογική Σχολή.

Πανελλήνιες 2020 – Βάσεις 2020: Άνοδο δείχνουν τα θέματα στα Μαθηματικά

Σύμφωνα με το tharrosnews.gr, ο ιερέας Παναγιώτης Λυμπερόπουλος το πρωί της Δευτέρας μαζί με τους υπόλοιπους υποψήφιους βρέθηκε στο εξεταστικό κέντρο του Γενικού Λυκείου Κυπαρισσίας.

«Είμαι 40 ετών και συμμετέχω τώρα στις με στόχο το Πανεπιστήμιο, τη Θεολογική Σχολή. Είναι μια απόφαση η οποία πάρθηκε με δυσκολία, μπορώ να πω, λόγω και της ηλικίας μου, αλλά κι εμείς για ένα καλύτερο μέλλον προσπαθούμε» είπε ο ιερέας και σημείωσε:

«Οπωσδήποτε ήταν και θέμα γνώσεων. Βεβαίως και το διάβασμα στο σπίτι, και αυτό ωφελεί, αλλά και η οποιαδήποτε παραπάνω πανεπιστημιακή σπουδή, γιατί για αυτό μιλάμε, είναι το καλύτερο. Για την ηλικία μας είναι λίγο δύσκολο πλέον να συγκεντρωθούμε και να αυτοσυγκεντρωθούμε. Οπωσδήποτε θέλει περισσότερη προσπάθεια από ό,τι ένα παιδί των 18, 19, 20 ετών. Αλλά εάν υπάρχει θέληση και πίστη στο Θεό, όλα γίνονται».

Πανελλήνιες 2020: Υποψήφιος απάντησε σε λάθος θέματα

Για την πρώτη μέρα των εξετάσεων ανέφερε: «Αισθάνθηκα και εγώ λίγο ως μαθητής. Ήταν όμορφο συναίσθημα. Προσωπικά το βλέπω για έναν καλό σκοπό. Πάμε για κάτι παραπάνω, πάμε για το Πανεπιστήμιο».

Δεν έκρυψε δε ότι είχε άγχος, λέγοντας ότι «αγχωμένος κι εγώ σήμερα ως μαθητής λόγω ».

Σε ό,τι αφορά τα θέματα της πρώτης μέρας είπε πως «ήταν σχετικά βατά για κάποιον που είχε διαβάσει. Είναι αυτονόητο ότι όποιος έχει διαβάσει θα πάει και καλά. Ήθελε και λίγο σκέψη, ήθελε και κριτική σκέψη. Ίσως σε ορισμένα, εμάς που έχουμε την παραπάνω ηλικία, να μας βοηθάνε οι εμπειρίες της ζωής που έχουμε αποκτήσει».

Πανελλήνιες 2020: Θέματα και απαντήσεις σε Κοινωνιολογία και Βιολογία • Το ipaidia.gr στο google news

  Τελευταίες Ειδήσεις

  Ειδήσεις για πανελλήνιες 2020

   

  • ideascentral

   europalso