Πανελλήνιες 2017: Πού καταργούνται 14 εξεταστικά κέντρα

Πανελλήνιες 2017: Πού καταργούνται 14 εξεταστικά κέντρα

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017: Tην τακτική της δραστικής μείωσης των συνεχίζει και φέτος ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας για τις Πανελλήνιες εξετάσεις των ημερήσιων και εσπερινών ΓΕΛ περιόδου 2017.

Λίγο πριν τις , καταργείται μεγάλος αριθμός εξεταστικών κέντρων, ενώ κάποια άλλα αλλάζουν αιφνιδιαστικά έδρα άλλα, χωρίς σαφή λόγο, προκαλώντας μεγάλη αναστάτωση στους μαθητές και τους γονείς τους.

Συνολικά 14 εξεταστικά κέντρα καταργούνται στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και συγκεκριμένα δύο στην Εύβοια, πέντε στη Φθιώτιδα, τέσσερα στην Φωκίδα, δύο στη Βοιωτία και ένα στην Ευρυτανία.

Ταυτόχρονα δημιουργούνται μέσα στα αστικά κέντρα (Λαμία, Χαλκίδα, Λειβαδιά, Θήβα) υπερμεγέθη εξεταστικά κέντρα με ό,τι συνέπειες μπορεί αυτό να έχει στην καλή διαχείρισή τους.

Με κοινή ανακοίνωσή τους οι ΕΛΜΕ (Ενώσεις Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης) και των πέντε νομών της Στερεάς Ελλάδας εκφράζουν την αντίθεσή τους με την απόφαση αυτή για τις :

«Όλες οι ΕΛΜΕ της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και συγκεκριμένα οι ΕΛΜΕ Βοιωτίας, Εύβοιας, Ευρυτανίας, Φθιώτιδας και Φωκίδας, είναι κατηγορηματικά αντίθετες στην κατάργηση ή συρρίκνωση των εξεταστικών κέντρων.

Καλούν τον Περιφερειακό Διευθυντή να μην δείχνει υπερβάλλοντα ζήλο, υποτασσόμενος στις μνημονιακές επιταγές του Υπουργείου, αλλά να σταθμίσει το παιδαγωγικό versus δημοσιονομικό κόστος, ανακαλώντας την απόφασή του αυτή και διατηρώντας το ήρεμο κλίμα στη μαθητική κοινότητα.

Τον καλούμε επίσης να εστιάσει την προσοχή του όχι στο να γίνεται βασιλικότερος του βασιλέως στην εφαρμογή αυτής της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής αλλά στη λήψη όλων εκείνων των μέτρων που απαιτούνται για την άψογη διεξαγωγή των εξετάσεων, ώστε οι μαθητές να προσέλθουν με ηρεμία, χωρίς περιττές μετακινήσεις και σε οικείο περιβάλλον, στην εξεταστική δοκιμασία.»

Πανελλήνιες 2017: Τι ορίζει το ΦΕΚ για τις επαναληπτικές εξετάσεις 2017

ΕΛΜΕ Φθιώτιδας για τις Πανελλήνιες 2017: Να μην καταργηθούν εξεταστικά κέντρα

Πανελλήνιες 2017: Εξαφανισμένοι οι μαθητές – Μάθημα σε άδεια θρανία

googlenewsΑκολουθείστε το iPaidia στο Google News

Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr

Η Παιδεία στο Viber ΕΔΩ !