: Με τις οι οποίες ξεκινούν σήμερα και θα ολοκληρωθούν για τους περισσότερους μαθητές, σε περίπου 2 εβδομάδες ενώ για εκείνους που θα διαγωνιστούν και σε ειδικά μαθήματα, στο τέλος του Ιουνίου, «κλείνει» ένα σημαντικό κεφάλαιο στην εκπαιδευτική τους διαδρομή. Μια περίοδος συνυφασμένη με τα όμορφα χρόνια της εφηβείας, με αγωνίες, αρκετή προσπάθεια και πολλά όνειρα.

Ευχόμαστε σε όλους και σε όλες καλή επιτυχία στις και μακάρι οι επιθυμίες σας να πραγματοποιηθούν. Με ηρεμία και πίστη στις δυνατότητές σας και με αυτοπεποίθηση, θα έλθουν τα καλά αποτελέσματα και η εκπλήρωση των στόχων σας. Μην φοβάστε το άγχος, πάντα υπάρχει, δεν είναι απαραίτητα κακό, αρκεί να μπορούμε να το διαχειριζόμαστε.

Ωστόσο να μην ξεχνάτε ότι οι σηματοδοτούν μεν το κλείσιμο ενός κεφαλαίου, αλλά ταυτόχρονα είναι και η απαρχή ενός καινούριου κεφαλαίου είτε αυτό οδηγεί στην τριτοβάθμια εκπαίδευση είτε στην προετοιμασία για την αγορά εργασίας.

Είτε πετύχετε εκεί που θέλετε, είτε αλλού, είτε πουθενά, η ζωή συνεχίζεται. Και έχει λουστραρισμένες πόρτες με αραχνιασμένο περιεχόμενο ή ταπεινές πόρτες με θησαυρούς στο εσωτερικό. Αναζητήστε λοιπόν όχι τα χαρτιά, αλλά τις γνώσεις, το περιεχόμενο που θα σας κάνει καλύτερους. Και αναζητείστε διαδρομές που αφήνουν πόρτες ανοικτές, γιατί στην ηλικία αυτή πολύ λίγοι ξέρουν τι πραγματικά τους αρέσει…

Τομείς Παιδείας και Νέας Γενιάς του