: Κόντρα σημειώθηκε χθες στη Βουλή ανάμεσα στην πρώην υπουργό Θεανώ Φωτίου και την κ. Δόμνα Μιχαηλίδου.

Τι απάντησε η Μιχαηλίδου

Η κ. Φωτίου, κατηγόρησε την κυβέρνηση και τη Δόμνα Μιχαηλίδου για παραπληροφόρηση και «ψεύτικες εξαγγελίες εξαπάτησης των πολιτών», υποστηρίζοντας αφενός ότι δεν έχει βγει – όπως ανακοινώθηκε – η πρόσκληση για τα των παιδιών των δημοσίων υπαλλήλων αφού στην ιστοσελίδα της παραπέμπονται όλες οι λεπτομέρειες στην πρόσκληση ενδιαφέροντος που «θα» εκδοθεί, αφετέρου ότι μειώνονται οι κοινωνικές παροχές προς τους πολίτες.

«Άλλο ψέμα δεν γίνεται κ. Φωτίου!» απάντησε η υφυπουργός.

«Όλοι μαζί είμαστε εδώ πέρα για τις κοινωνικές υποθέσεις και στο να προασπίζουμε την παιδική προστασία». Εσείς της είπε «επί πέντε χρόνια δεν εντάξατε τις γυναίκες που δουλεύουν στο Δημόσιο να έχουν κουπόνια για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς Δεν αυξήσατε τα κουπόνια. Μου λέτε για την αναπηρία, όταν στο υπουργείο έχουμε κάνει ό,τι μπορούμε, έτσι ώστε να κάνουμε και ενεργητικές πολιτικές βάζοντας τον προσωπικό βοηθό» ανέφερε η υφυπουργός.

Η Δόμνα Μιχαηλίδου επισήμανε ότι «τα – ΑμεΑ πήραν 25% παραπάνω κουπόνια. Βγάλαμε ρυθμιστικό πλαίσιο. Βάλαμε την προσβασιμότητα και στα ΚΔΑΠ τυπικής ανάπτυξης, για να μπορούν όλοι οι άνθρωποι, ανεξαρτήτως αναπηρίας, να πηγαίνουν σε αυτά. Βγάλαμε και ένα επίσης εξειδικευμένο ρυθμιστικό πλαίσιο για τα ΚΔΑΠ των ατόμων με αναπηρία. Και ναι, μας νοιάζει και το τελευταίο ευρώ που πληρώνει και ο Έλληνας κι ο Ευρωπαίος φορολογούμενος. Γι’ αυτό βγάλαμε επιτόπου, να μπορεί να γίνεται έλεγχος και να υπάρχει παρουσιολόγιο ηλεκτρονικό και επί τόπου. Και στην ΚΥΑ, επίσης αλλάξαμε τα ηλικιακά όρια έτσι ώστε, οποιοσδήποτε έχει παιδί με αναπηρία, να μπορεί να το στέλνει σε ΚΔΑΠ ΑμεΑ».

Παιδικοί στθαμοί ΕΣΠΑ: Η Περιφέρεια Αττικής εξασφάλισε 13.869 θέσεις

Παράλληλα, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού σημείωσε ότι «η Υπουργική Απόφαση για τη λειτουργία των έχει βγει ημέρες τώρα. Σήμερα βγήκε και η πρόσκληση όπου για πρώτη φορά καλεί τους του Προγράμματος «Εναρμόνιση» και τους δικαιούχους του νέου «Παράλληλου Προγράμματος» να κάνουν τις τους».

Η υφυπουργός επισήμανε ότι η κυβέρνηση από πέρυσι με το νέο Παράλληλο Πρόγραμμα, «διόρθωσε μια πάρα πολύ μεγάλη αδικία, καθώς ενέταξε σ’ αυτό και τις γυναίκες οι οποίες εργάζονταν στο στενό ή ευρύτερο δημόσιο τομέα, ώστε και αυτές να μπορούν να λάβουν για τα παιδιά τους για τους ».

Επίσης «όπως και πέρυσι έτσι και φέτος», υπογράμμισε η υφυπουργός «αυξήθηκαν οριζόντια τα εισοδηματικά κριτήρια. Έτσι, μια οικογένεια η οποία έχει δύο παιδιά, από τις 27.000 ευρώ που ήταν το όριο του μεικτού οικογενειακού εισοδήματος το πήγαμε στις 33.000 ευρώ, εισόδημα που είναι αυξανόμενο, συν 3.000 ευρώ για κάθε ένα παιδί πέρα του δευτέρου».

Αυτό είπε η υφυπουργός, σημαίνει 15.000 περισσότερες ωφελούμενες οικογένειες. Επίσης, σημείωσε ότι από εφέτος οι αιτήσεις θα γίνονται ηλεκτρονικά χωρίς κατάθεση δικαιολογητικών, καθώς το σύστημα αυτομάτως μπορεί και αντλεί τα στοιχεία των αιτούντων.