Μια ιδιαίτερη ημέρα ήταν η σημερινή, τόσο για τον Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης όσο και για τα παιδιά προσφυγικών οικογενειών από την , που φιλοξενούνται στην πόλη.

Η δημοτική Αρχή με επιστολή που είχε στείλει, τόσο στο υπουργείο Εξωτερικών όσο και στην πρεσβεία της Ουκρανίας στην Αθήνα, είχε γνωστοποιήσει την πρόθεση να φιλοξενήσει έναν αριθμό οικογενειών με τα παιδιά τους σε ξενώνα που έχει -και να μισθώσει και ξενοδοχείο αν χρειαστεί- και να τους παρέχει και τα αναγκαία.

Επειδή ο δήμος διαθέτει στην Αργυρούπολη και Ειδικό Σχολείο Κωφών και Βαρύκοων, πρότεινε στη συνέχεια να φιλοξενηθούν αν υπάρχουν οικογένειες με παιδιά που έχουν προβλήματα ακοής. Αυτή τη στιγμή φιλοξενούνται έξι τέτοιες οικογένειες και μάλιστα σήμερα τα παιδιά αυτά πήγαν για πρώτη ημέρα στο σχολείο.

«Ήταν πραγματικά πολύ συγκινητικό αυτό σήμερα, όλοι έχουμε υποδεχθεί με αγάπη αυτά τα παιδιά και τις οικογένειές τους», λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Γιάννης Κωνσταντάτος και συνεχίζει:

«Η νοηματική είναι μια παγκόσμια γλώσσα και ήταν πραγματικά ανατριχιαστικό να βλέπεις αυτά τα παιδιά να επικοινωνούν με τους δασκάλους και τους συμμαθητές τους. Με αγάπη τους υποδέχθηκαν και τα άλλα παιδιά του σχολείου και οι δάσκαλοί τους. Είναι οικογένειες που ήρθαν μέσα από τον πόλεμο, από το Χάρκοβο και τα παιδιά είναι λογικό να είναι φοβισμένα και ταλαιπωρημένα. Ξεκίνησαν σήμερα τα μαθήματά τους κι εμείς έχουμε αναλάβει και τη μετακίνησή τους με λεωφορεία».