Νομοσχέδιο για επαγγελματική εκπαίδευση – ΠΕΚ: Το συνδικαλιστικό κίνημα υπό διωγμό

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔20/12/2020 - 10:01 | Author: Newsroom Ipaidia
Τελευταία τροποποίηση στις 20/12/2020 - 10:05

Νομοσχέδιο για την - ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ: Ο αντιδημοκρατικός κατήφορος της κυβέρνησης δεν έχει τέλος - Το συνδικαλιστικό κίνημα υπό διωγμό.

Στο νέο Νόμο για την επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση, ο οποίος αποδομεί τα εκπαιδευτικά και επαγγελματικά δικαιώματα των μαθητών και μαθητριών μας, η κυβερνητική πλειοψηφία επιλέγει να κλιμακώσει τους αντιδημοκρατικούς χειρισμούς σχετικά με την εκλογή εκπροσώπων στα υπηρεσιακά συμβούλια.
Η ολοκληρωτική απόρριψη των σχεδιασμών της ηγεσίας του από την απόλυτη πλειοψηφία των ανθρώπων της εκπαίδευσης οδήγησε σε ακόμη πιο (εντυπωσιακά! ) αντιδημοκρατικές –στην έμπνευση και την υλοποίηση- αποφάσεις. Η κυβέρνηση επιλέγει να προχωρήσει στην αντικατάσταση των αιρετών εκπροσώπων της εκπαιδευτικής κοινότητας στα υπηρεσιακά συμβούλια με εκπροσώπους της απόλυτης επιλογής της, εκπροσώπους δοτούς, χωρίς καμία νομιμοποίηση στην συνείδηση του κλάδου.
Την ίδια ώρα, προχωρά στην θέσπιση τοπικών πινάκων προσλήψεων ωρομισθίων και -παρακάμπτοντας ουσιαστικά τους ενιαίους πίνακες- προετοιμάζοντας την ολοκληρωτική ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων στον χώρο της εκπαίδευσης αλλά και τον οδικό χάρτη για την μεταβίβαση των σχολείων στους δήμους (καθ΄ υπαγόρευση των οδηγιών της έκθεσης Πισσαρίδη), εξέλιξη που θα μετατρέψει ανέκκλητα τις εργασιακές συνθήκες των εκπαιδευτικών, τις παιδαγωγικές σχέσεις των παραγόντων της σχολικής ζωής και τις προοπτικές των μαθητών και μαθητριών μας στο εκπαιδευτικό και επαγγελματικό πεδίο.
Η κυβέρνηση δεν στρέφεται όμως μόνο απέναντι στο συνδικαλιστικό κίνημα του κόσμου της εκπαίδευσης. Δείχνει πραγματικά μια απόλυτη διάθεση συντριβής –σε θατσερικά πρότυπα- των συνδικαλιστικών κινημάτων και δράσεων που αναδεικνύουν τα πραγματικά κοινωνικά προβλήματα.

Ο δρόμος της υπονόμευσης των κατακτήσεων του συνδικαλιστικού κινήματος έχει ανοίξει από την κυβέρνηση του νεοσυντηρητισμού και απέναντι σε αυτήν μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικοί, εργαζόμενοι και φοιτητές πρέπει να βάλουν δημοκρατικό και κοινωνικό φραγμό.
Σήμερα διώκεται το συνδικαλιστικό κίνημα, αύριο όλοι/ες οι εκπαιδευτικοί
Οι κατακτήσεις και τα δικαιώματα των εργαζομένων, οι δράσεις των συνδικαλιστικών κινημάτων δεν είναι υπό αίρεση και δεν θα τεθούν σε ασφυκτικό κλοιό περιορισμών και απαγορεύσεων.

Τροπολογία Κεφαλίδου για συμπεριληπτικό εθνικό σύστημα επαγγελματικής εκπαίδευσης

Εκπαιδευτικοί: To νομοσχέδιο για την Επαγγελματική Εκπαίδευση «διώχνει» τους 15χρονους μαθητές από το σχολείο

ΠΑΜΕ: Το νομοσχέδιο για την επαγγελματική εκπαίδευση υποβαθμίζει τα πτυχία

Νομοσχέδιο για την Επαγγελματική Εκπαίδευση: Τι συζητήθηκε στην ακρόαση των φορέων

Αναπληρωτές: Απόσυρση του νομοσχεδίου για την Επαγγελματική Εκπαίδευση και της τροπολογίας για τις προσλήψεις ωρομίσθιων

Εκπαιδευτικοί: Το νομοσχέδιο για την επαγγελματική εκπαίδευση προετοιμάζει παιδιά ως φθηνό εργατικό δυναμικό, χωρίς ολοκληρωμένη μόρφωση

Εκπαιδευτικοί: Αίτημα απόσυρσης του άρθρου 110 από το νομοσχέδιο

Νέο νομοσχέδιο: Τι αλλάζει στα Υπηρεσιακά Συμβούλια

Νέο νομοσχέδιο: Τι αλλάζει στα Εσπερινά ΓΕΛ-ΕΠΑΛ  • Ακολουθείστε το iPaidia στο Google News

    Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr    • ideascentral

      europalso

    Enter your email address: