Οι δεσμεύσεις της ΚΤΥΠ αλλά και του Δήμου Ζωγράφου μετά από πολλές αναβολές ήταν ότι το σχολείο θα λειτουργήσει κανονικά από το Σεπτέμβρη του 2022, αναφέρει η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών.

Η ανακοίνωση

Η επιβαρυμένη κατάσταση στις δομές της Προσχολικής Αγωγής και Εκπ/σης στον Δήμο Ζωγράφου είναι γνωστή . Το νεοανεγειρόμενο νηπιαγωγείο της οδού Μακρυγιάννη-Αυξεντίου, αποτελεί μια μικρή ανάσα για την μεταφορά ακατάλληλων που στεγάζονται στη γύρω περιοχή.

Να θυμίσουμε ότι είναι ένα έργο που γίνεται με εργολαβία της ΚΤΥΠ και έχει δρομολογηθεί από το 2016!!!

Οι δεσμεύσεις της ΚΤΥΠ αλλά και του Δήμου Ζωγράφου μετά από πολλές αναβολές ήταν ότι το σχολείο θα λειτουργήσει κανονικά από το Σεπτέμβρη του 2022. Από τον Μάρτη του 2022 τα έργα έχουν σταματήσει (τις τελευταίες μέρες δουλεύουν 2-3 εργάτες). Σε προσπάθεια  που κάναμε να μάθουμε τι ακριβώς συμβαίνει, η Δημοτική αρχή Ζωγράφου δεν έχει απαντήσει ακόμα (σε ερώτημα δημοτικής παράταξης), ενώ από την ΚΤΥΠ πληροφορηθήκαμε ότι ο εργολάβος που έχει αναλάβει το έργο έχει σταματήσει τις εργασίες!!!

Με αυτά τα δεδομένα, αν δεν αλλάξει άμεσα  η κατάσταση, το νηπιαγωγείο δεν θα είναι διαθέσιμο ούτε την ερχόμενη σχολική χρονιά (βρίσκεται ακόμα στα μπετά)!!!

Καλούμε το Υπουργείο Παιδείας, τη Δημοτική αρχή και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς (ΚΤΥΠ κ.α)  να προχωρήσουν σε όλες εκείνες τις ενέργειες, ώστε να συνεχιστούν άμεσα οι εργασίες και να ολοκληρωθεί-παραδοθεί το κτήριο έως τον ερχόμενο Σεπτέμβρη, με την έναρξη  της νέας σχολικής  χρονιάς.

Να σταματήσει το μπαλάκι μετακύλησης των ευθυνών και να δοθεί άμεσα λύση!