Νίκη Κεραμέως: Προαιρετική η χρήση μάσκας στα σχολεία – Δε θα γίνουν απολυμάνσεις

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔07/05/2020 - 11:12 | Author: Newsroom Ipaidia

: Στην επιστροφή των μαθητών στα σχολεία και τα μέτρα προστασίας τους αναφέρθηκε η υπουργός Παιδείας, . Όπως τόνισε η υπουργός, τα ανοίγουν γιατί τα παιδιά είναι η πιο ασφαλής πληθυσμιακή ομάδα, «τώρα που έχουμε περισσότερα στοιχεία και το γνωρίζουμε».

«Πήραμε σκληρά μέτρα για να επανέλθουμε νωρίς. Έχουμε καθήκον να προστατέψουμε τα παιδιά από τη βίαιη διακοπή από την εκπαιδευτική διαδικασία και την επιστροφή τους στα σχολεία και στην κανονικότητα», τόνισε η υπουργός, μιλώντας στον ΑΝΤ1 και σημείωσε ότι είναι αναγκαία για την ομαλή εξέλιξη των παιδιών η επιστροφή στα σχολεία.

Η κ. ενημέρωσε ότι ήδη έχουν σταλεί αντισηπτικά σε όλα τα σχολεία, ενώ έχουν γίνει ενέργειες για τον καθαρισμό των σχολείων, τον φυσικό αερισμό των αιθουσών και την ασφάλεια των παιδιών στα διαλείμματα.

Άνοιγμα σχολείων – Υπουργείο Παιδείας: Τι ισχύει για φροντιστήρια, κέντρα ξένων γλωσσών, κολλέγια και σχολεία

«Δεν υπάρχει καμία υποχρέωση απολύμανσης στα σχολεία γιατί παρέμειναν κλειστά. Χρειάζεται ο σχολαστικός καθαρισμός», δήλωσε η υπουργός σε ερώτηση για την αναγκαιότητα των συνεχών απολυμάνσεων, ενώ πρόσθεσε ότι οι δήμοι θα χρησιμοποιήσουν έξτρα προσωπικό από άλλες δομές σε αναστολή για να καθαρίζει τα σχολεία.

Η ίδια τόνισε ότι οι εκπαιδευτικοί επέστρεψαν χθες για να οργανώσουν την επαναλειτουργία των σχολείων και είναι έτοιμοι να στηρίξουν τους μαθητές, κυρίους της τρίτης λυκείου, λόγω και των Πανελλαδικών Εξετάσεων.

Όσον αφορά στη χρήση μάσκας στα σχολεία, η υπουργός σημείωσε: «Ακολουθούμε τις οδηγίες των ειδικών και εκείνοι ομόφωνα έκριναν πως η μάσκα είναι προαιρετική στα σχολεία».

Σχετικά με τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία επανέλαβε ότι δεν υπάρχει καμία απόφαση για επαναλειτουργία τους.

«Τέλος Μάη θα το εξετάσουμε. Η όποια διαδικασία, θα γίνει βήμα βήμα».

Τέλος, σχετικά με το ενδεχόμενο να υπάρξει κρούσμα ή σύμπτωμα σε μαθητή, απάντησε ότι έχουν παρθεί ήδη μέτρα από τον ΕΟΔΥ.

Ανοίγουν τα σχολεία: Πώς θα γίνονται τα διαλείμματα – Οι αλλαγές στη διαρρύθμιση των αιθουσών

Ανοίγουν τα σχολεία: Έτσι θα επιστρέψουν οι μαθητές στα θρανία -Διευκρινίσεις για μάσκες, αντισηπτικά

Τσιόδρας: Τι ανέφερε για τη χρήση μάσκας στα σχολεία

Ανοίγουν τα σχολεία: Συμβουλές για τους εκπαιδευτικούς  • ideascentral

    europalso

Enter your email address: