Τσιόδρας: Τι ανέφερε για τη χρήση μάσκας στα σχολεία

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔07/05/2020 - 09:29 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

: Επιστρέφουν την προσεχή Δευτέρα οι μαθητές της Γ΄ Λυκείου – Τι ανέφερε ο Σ. για τη χρήση στα – Με σχολαστικούς καθαρισμούς άνοιξαν την Τετάρτη τα σχολεία προκειμένου να υποδεχθούν τους μαθητές της Γ΄ Λυκείου στις 11 Μαΐου.

Για την χρήση μάσκας στα σχολεία ο κ. Τσιόδρας είπε:

«Οπωσδήποτε δεν θέλουμε να λειτουργήσει κανένα από τα μέτρα προσωπικής προστασίας που δίνουμε σαν οδηγία στο κοινό σαν αφορμή για στίγμα, για διάκριση, ούτε για bullying στο σχολείο βεβαίως.

Η τήρηση αυτού εξαρτάται βέβαια και από τη βοήθεια των εκπαιδευτικών στη διαδικασία αυτή.Η προαιρετική χρήση της μάσκας, από όσο ξέρω, έχει γίνει για τα σχολικά λεωφορεία, όχι για το περιβάλλον του σχολείου.

Και είχε γίνει με αφορμή την πιθανότητα να εκτεθούν κάποιες ευπαθείς ομάδες που αφορούσαν οδηγούς και συνοδούς των παιδιών στα σχολικά λεωφορεία.Θεωρώ ότι είναι σημαντικό το θέμα. Μπορούμε να το επαναφέρουμε στην Επιτροπή, να συζητηθεί και αυτή η διάστασή του.

Δεν θεωρήσαμε ποτέ ότι κάποια από τα μέτρα που θα προτείνουμε, θα μπορούσαν να λειτουργήσουν αντίθετα με τον τρόπο που αναφέρει. Αλλά δεν έχουμε εισηγηθεί τέτοιο μέτρο μέσα στα σχολεία. Έχουμε εισηγηθεί μέτρο προαιρετικής χρήσης μάσκας στα σχολικά λεωφορεία».

Τσιόδρας: Συστήσαμε στα φροντιστήρια να συνεχιστούν τα μαθήματα μέσω τηλεκπαίδευσης

  • ideascentral

    europalso

Enter your email address: