Νέα δεδομένα από την παράταση προθεσμίας υποβολής υποψηφιότητας για τις θέσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Δυστυχώς το υπουργείο Παιδείας συνεχίζει να αντιμετωπίζει με απίστευτη προχειρότητα  το ζήτημα της επιλογής των νέων στελεχών της εκπαίδευσης αιφνιδιάζοντας τους εκατοντάδες συναδέλφους που συμμετέχουν στις διαδικασίες αυτές  και προκαλώντας ερωτηματικά.

Στο «παρά πέντε» της λήξης της προθεσμίας (02-04-2019) υποβολής των αιτήσεων υποψηφιοτήτων για τους Δ/ντες Εκπαίδευσης δίδεται παράταση της προθεσμίας  υποβολής αιτήσεων υποψηφιότητας για τις θέσεις Διευθυντών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης έως και την Παρασκευή 19 Απριλίου 2019.

Με τη παρέμβαση αυτή αλλάζουν οι όροι της επιλογής αφού οι και τα κριτήρια επιλογής πρέπει να συντρέχουν κατά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων υποψηφιοτήτων. Ευνοούνται έτσι προκλητικά όσοι δεν διέθεταν αλλά θα αποκτήσουν στο διάστημα αυτό, επιπλέον μοριοδοτούμενα προσόντα. Επιπλέον και σε σύγκριση με τους υπόλοιπους συνυποψηφίους  που έχουν ήδη κλειδώσει την αίτηση τους, παρέχεται η δυνατότητα  άνεσης χρόνου και εκτίμησης νέων δεδομένων για την επιλογή των δύο Διευθύνσεων Εκπαίδευσης που δηλωθούν στην αίτηση.

Αντιδράσεις προκαλεί επίσης το γεγονός ότι ενώ θα έπρεπε να «ξεκλειδώσει» το για όσους υποψηφίους έχουν ήδη καταθέσει ηλεκτρονικά την αίτηση τους, αυτό δεν προβλέπεται. Λόγοι ισονομίας και ισοπολιτείας  επιβάλλουν να δοθεί η δυνατότητα σε όσους το επιθυμούν, να κάνουν αλλαγές τόσο στα στοιχεία του φακέλου τους όσο και στις επιλογές των ΔΔΕ έως τη νέα προθεσμία.