"Να μην κλείσει κανένα ολιγομελές τμήμα – Να μην κρυφτεί κανένα κενό"

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔04/09/2019 - 20:48 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

Το ΔΣ της ΕΛΜΕΖ ομόφωνα επισημαίνει ότι το Υπουργείο Παιδείας χρησιμοποιώντας την Υπουργική Απόφαση Γαβρόγλου για τα τμήματα, προχώρησε στην περικοπή τμημάτων κατεύθυνσης του ΕΠΑΛ Ζακύνθου (Ηλεκτρονικών και Υγείας) που είχαν δηλωθεί από 4 μαθητές στον καθένα.

ΕΛΜΕ ΖΑΚΥΝΘΟΥ

Στην ουσία το Υπουργείο απαγορεύει σε αυτούς τους 8 μαθητές να επιλέξουν την ειδικότητα που θέλουν, αφού για να συνεχίσουν τις σπουδές τους θα πρέπει να μετακομίσουν…στην Πελοπόννησο!

Ταυτόχρονα η πλειοψηφία του ΠΥΣΔΕ Ζακύνθου κινούμενη στην ίδια γραμμή με άλλα ΠΥΣΔΕ στην υπόλοιπη Ελλάδα προχώρησε σε προληπτική περικοπή λειτουργικών κενών, αφού χαρακτήρισε «επίφοβο» να περικοπούν από το Υπουργείο τα τμήματα Ομάδων Προσανατολισμού Υγείας του Εσπερινού και Υγείας και Θετικής του Μουσικού Σχολείου. Για παράδειγμα, ενώ ο ίδιος ο Προϊστάμενος δήλωνε σε δημόσια τοποθέτησή του σε τοπική εφημερίδα ότι υπάρχουν 5 κενά Βιολόγων και 4 κενά Χημικών, στη σημερινή συνεδρίαση δηλώθηκαν 3 κενά Βιολόγων και 2 Χημικών! Δεν έχουν κανένα δικαίωμα τα 3 τακτικά μέλη του ΠΥΣΔΕ να απαγορεύουν σε μαθητές του Εσπερινού και του Μουσικού Σχολείου να δώσουν Πανελλαδικές στην Ομάδα Προσανατολισμού που έχουν επιλέξει, αφού είναι πρακτικά αδύνατο για προφανείς λόγους να αλλάξουν σχολείο.  • ideascentral

    europalso

Enter your email address: