Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών, διευρύνοντας τη σύμπραξή του με τα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα, υπέγραψε νέο Μνημόνιο Συνεργασίας, αυτή τη φορά, με το .

Το Μνημόνιο Συνεργασίας συνυπέγραψαν την Τετάρτη 2 Ιουνίου 2021 ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου και η Πρύτανις του Πάντειου Πανεπιστημίου Αθηνών, Καθηγήτρια Χριστίνα Κουλούρη. Παρέστησαν επίσης ο Αντιπρόεδρος του Ε.Ε.Α κ. Νίκος Κογιουμτσής, ο Οικονομικός Επόπτης του Ε.Ε.Α. κ. Παναγιώτης Παντελής, η Αντιπρύτανις Διεθνών Σχέσεων και Συνεργασιών του Παντείου Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Μαριάννα Ψύλλα και ο Καθηγητής του Τμήματος Κοινωνιολογίας Γεράσιμος Καραμπελιάς.

«Ευχαριστώ το Πάντειο Πανεπιστήμιο και την Πρύτανι κ. Χριστίνα Κουλούρη. Μέσα από το Μνημόνιο Συνεργασίας θα βρούμε τον τρόπο να στηρίξουμε την επιχειρηματικότητα. Πανεπιστήμια και επιχειρήσεις μπορούν να οδηγήσουν μπροστά και την κοινωνία και την οικονομία. Μόνο θετικά αποτελέσματα μπορεί να φέρει η συμπόρευση του κόσμου των επιχειρήσεων και του ακαδημαϊκού χώρου. Το κοινό σχέδιο δράσης που συμφωνήθηκε, μπορεί να αναβαθμίσει σημαντικά το γνωστικό επίπεδο και τις δεξιότητες εργαζομένων και επαγγελματιών-επιχειρηματιών, κάτι που μπορεί να λειτουργήσει προς όφελος της απασχόλησης και της κοινωνίας», δήλωσε –μεταξύ άλλων- ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α. κ. Χατζηθεοδοσίου.

Η Πρύτανις του Πάντειου Πανεπιστημίου, Καθηγήτρια Χριστίνα Κουλούρη, τόνισε ότι είναι ιδιαίτερα χαρούμενη για την υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας με το Ε.Ε.Α., υπογραμμίζοντας ότι η ανάπτυξη μιας δημιουργικής συνεργασίας έχει ξεχωριστή σημασία για το Πάντειο.

Το Μνημόνιο Συνεργασίας περιλαμβάνει σειρά κοινών δράσεων που αφορούν στη διασύνδεση της ερευνητικής και εκπαιδευτικής δραστηριότητας του Πανεπιστημίου με την αγορά εργασίας και την επιχειρηματικότητα.