Τα δημογραφικά στοιχεία του δήμου Ορεστιάδας για το 2016 παρουσίασε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Σταμάτης Γκατζίδης. Όπως δείχνουν οι αριθμοί, η ραγδαία πληθυσμιακή κατρακύλα του Καλλικρατικού Δήμου Ορεστιάδας συνεχίστηκε και το 2016.
Συγκεκριμένα: το 2016 στο Δήμο Ορεστιάδας είχαμε 652 θανάτους ( το 2015 634) και 255 γεννήσεις ( το 2015 262) , μείωση πληθυσμού το 2016 κατά 397 κατοίκους (το 2015 η μείωση ήταν 372 κάτοικοι) .
Στην ύπαιθρο τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα, κυριολεκτικά τραγικά. Στον πρώην Δήμο Τριγώνου το 2016 είχαμε 133 θανάτους και οι γεννήσεις για άλλη μια χρονιά ήταν λιγότερες από 10.
“Οι αιτίες της τραγικής αυτής εξέλιξης, που ερήμωσε την περιοχή μας και μετέτρεψε τα χωριά μας σε γηροκομεία, βρίσκονται πρώτα και κύρια στον άναρχο καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης που ακολουθεί η χώρα μας . Και δεύτερον στις αντιαγροτικές πολιτικές της Ε.Ε, που ξεκληρίζουν τους χιλιάδες μικρομεσαίους αγρότες, για να παραδοθεί η γη, η παραγωγή, η μεταποίηση, η εμπορία, το χρυσοφόρο κύκλωμα της διατροφής, σε λίγους επιχειρηματικούς ομίλους και νεοτσιφλικάδες” σημείωσε ο κ. Γκατζίδης.
“H Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Ορεστιάδας θεωρεί ότι το μείζον πρόβλημα της περιοχής μας ήταν και είναι η ανατροπή της πολιτικής που έχει οδηγήσει την περιοχή μας στον οικονομικό μαρασμό και την ερήμωση. Η περιοχή μας είναι μια πλούσια , μπορεί να αναπτυχθεί και να κρατήσει τα παιδιά της, χρειάζεται όμως άλλος δρόμος ανάπτυξης, που να αξιοποιεί τις μεγάλες δυνατότητές της”.