Κορονοϊός: Κλείνουν σχολεία στη Ρόδο λόγω κρουσμάτων

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔22/02/2021 - 16:20 | Author: Newsroom Ipaidia
Τελευταία τροποποίηση στις 22/02/2021 - 16:20

 έχουν βρεθεί στα σχολεία της Ρόδου, με αποτέλεσμα να κλείνουν για την ασφάλεια μαθητών αλλά και εκπαιδευτικών.

Θετική στον κορωνοϊό ήταν μία ακόμα μαθήτρια σε μεγάλο σχολικό συγκρότημα στη Ρόδο, γεγονός που υποχρεώνειο τις αρμόδιες αρχές να κλείσουν για λόγους ασφαλείας και το συγκεκριμένο σχολείο για τουλάχιστον 14 μέρες.

Όπως αναφέρει η Ροδιακή, πρόκειται για το 3ο Γυμνάσιο Ρόδου, το οποίο στεγάζεται στο Βενετόκλειο. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, η απόφαση πάρθηκε πριν από λίγο από τις αρμόδιες αρχές, έτσι ώστε να μην υπάρξει μεγαλύτερη διασπορά.

Σημειώνεται ότι έχουν δοθεί ήδη οδηγίες, να γίνει ιχνηλάτηση των επαφών της μαθήτριας, των εκπαιδευτικών και του φιλικού και συγγενικού περιβάλλοντος και αν χρειαστεί να ληφθούν έκτακτα μέτρα.

Σημειώνεται ότι τα κρούσματα στο νησί μας τις τελευταίες μέρες και ειδικά στα σχολεία, έχουν αρχίσει να αυξάνονται. Σε ολόκληρο το σχολικό συγκρότημα αναμένεται να γίνει απολύμανση αύριο το πρωί, ενώ όπως διευκρινίστηκε για το 1ο ΓΕΛ Ρόδου που στεγάζεται στο ίδιο κτίριο, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα και τα μαθήματα θα γίνουν κανονικά.

Κρούσμα κορωνοιού εντοπίστηκε και στο 4ο ΓΕΛ. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, το σχολείο θα παραμείμει αύριο κλειστό για τις απαραίτητες απολυμάνσεις και για να γίνει η ιχνηλάτηση των επαφών του κρούσματος.

Πάντως τα κρούσματα στα σχολεία της Ρόδου προκαλούν έντονη ανησυχία και αύριο αναμένεται να πραγματοποιηθεί σύσκεψη -μέσω τηλεδιάσκεψης -μεταξύ του δημάρχου, των αντιδημάρχων Παιδείας, του διευθυντή Β’βάθμιας εκπαίδευσης Δωδεκανήσου, ώστε να συζητηθεί η λήψη επιπρόσθετων μέτρων σε συνεννόηση και με την Κεντρική Διοίκηση Πολιτικής Προστασίας. Στο τραπέζι αναμένεται να τεθεί ακόμη και το καθολικό κλείσιμο των γυμνασίων και λυκείων για δύο εβδομάδες.

 

  • Ακολουθείστε το iPaidia στο Google News

  Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr

  Η Παιδεία στο Viber ΕΔΩ !  • express

   europalso

  Enter your email address: