Συνέντευξη στην Real News, παραχώρησε η Υπουργός Παιδείας, και αναφέρθηκε στους εμβολιασμούς παιδιών, την και τα κρούσματα στα σχολεία.

Τι είπε η υπουργός

Μόνο την τελευταία εβδομάδα, παρά την έξαρση της πανδημίας, είχαμε μείωση στα παιδιών κατά 422, ανέφερε για τα κρούσματα.

Eρωτώμενη αναφορικά με το αν υπάρχει το ενδεχόμενο να επιστρέψει η τηλεκπαίδευση στα εάν αυξηθούν τα κρούσματα, συμπληρώνοντας πως «Η εξαιρετική τήρηση των μέτρων σε συνδυασμό με τους αυξημένους αυτοδιαγνωστικούς και εργαστηριακούς ελέγχους (σε περίπτωση κρούσματος οι στενές επαφές κάνουν 7 δωρεάν τεστ την εβδομάδα), μας επιτρέπει να εντοπίζουμε εγκαίρως κυρίως ασυμπτωματικούς φορείς και συνεπώς να περιορίζουμε σημαντικά τη διασπορά».

Με αφορμή το άνοιγμα της πλατφόρμας εμβολιασμού για τα παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών εντός ολίγων ημερών η Υπουργός ΠΑΙΘ κα Ν. Κεραμέως ανέφερε πως «θα αξιοποιήσουμε αμέσως τη δυνατότητα για να εμβολιάσουμε τον πεντάχρονο γιό μας».

Για όλα όσα εφαρμόζονται στην εκπαίδευση η Ν. Κεραμέως ξεκαθάρισε πως «ποτέ το πολιτικό κόστος δεν αποτέλεσε παράγοντα για τις αποφάσεις μου. Αντιθέτως η διαδικασία λήψης αποφάσεων περνά πάντα από το αξιακό κριτήριο το τι είναι καλύτερο για τα παιδιά μας».

Για την τόνισε πως αποτελεί εξαιρετικά πολύτιμο εργαλείο για τη βελτίωση της εκπαιδευτικής διαδικασίας, για την αναβάθμιση του εκπαιδευτικού έργου, για την ανέλιξη των εκπαιδευτικών, ένα εργαλείο που εφαρμόζεται σχεδόν παντού στην Ευρώπη.