: Ο αγώνας που δίνουμε, όλο το τελευταίο διάστημα, είναι δίκαιος γιατί αφορά την υπεράσπιση του παιδαγωγικού μας ρόλου και των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών μας, αναφέρει η Επιστολή της Συνεδρίασης του Συλλόγου Διδασκόντων του 31ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου

Η ανακοίνωση

Το κείμενο αυτό απευθύνεται και αναδεικνύει τις ευθύνες που έχουν οι πλειοψηφίες στα ΔΣ της ΔΟΕ και του ΣΕΠΕ Ηρακλείου «Δ. Θεοτοκόπουλος», για το γεγονός ότι μας γύρισαν την πλάτη…

Ο αγώνας που δίνουμε, όλο το τελευταίο διάστημα, είναι δίκαιος γιατί αφορά την υπεράσπιση του παιδαγωγικού μας ρόλου και των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών μας.

Απέναντι στην αντιεκπαιδευτική πολιτική που αντιμετωπίζει τη μόρφωση των νέων σαν εμπόρευμα και τις πραγματικές ανάγκες των σχολείων σαν κόστος, προβάλουμε το δικαίωμα όλων των μαθητών: ένα σύγχρονο δημόσιο και δωρεάν , ο δικός μας Σύλλογος Διδασκόντων ενώ συμμετείχε:

στο 100% στην περσινή Απεργία Αποχή,

κατά 100% στην φετινή Απεργία Αποχή,

και κατά 100% στην 24ωρη μεγαλειώδη Απεργία στις 11/10, γυρίσατε την πλάτη στις διαθέσεις μας για τη συνέχιση του Αγώνα, ενάντια στην αξιολόγηση με την Απεργία Αποχή, οδηγώντας εμάς και όλους τους συναδέλφους στον κλάδο στην συμμετοχή στην αξιολόγηση με ενιαία κείμενα…

Χωρίς να γίνει ξεχωριστή Γενική Συνέλευση για τη διατύπωση θέσης του Συλλόγου μας, Δ. Θεοτοκόπουλου, προς την Ολομέλεια των προέδρων, τη στιγμή που όλοι οι συνάδελφοι και με την συμμετοχή τους στην μεγαλύτερη Απεργιακή Κινητοποίηση, των τελευταίων30 χρόνων(!!!) στην πόλη του Ηρακλείου,  διατράνωσαν τη θέληση τους για τη διαφύλαξη και για τη συνέχιση της Απεργίας Αποχής ενάντια στην αξιολόγηση.

Ακόμα και τώρα, ομόφωνα επί των παρόντων συναδέλφων στη συνεδρίαση του Συλλόγου Διδασκόντων την Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2021, συνταχθήκαμε σε αυτή την απόφαση για να διαφυλάξουμε έστω έναν, όποιο, ενιαίο χαρακτήρα απάντησης με βαθιά επίγνωση ότι μας καταδικάσατε σε συμμετοχή στις διαδικασίες της…

Τώρα όμως, σας αποστέλλουμε ένα δριμύ Κατηγορώ και το ομόφωνο αίτημα μας για επαναπροκήρυξη της Απεργίας Αποχής από τη ΔΟΕ!

Κατά πλειοψηφία (υπέρ 12, λευκό 1) οι συνάδελφοι, που παραβρέθηκαν στη συνεδρίαση του Συλλόγου Διδασκόντων, υπογράφουν το παραπάνω κείμενο ζητώντας από το ΔΣ της ΔΟΕ να ακούσει τη φωνή των εκπαιδευτικών, να συντονιστεί με τη θέληση της βάσης του κλάδου και να καθορίσει τα αγωνιστικά βήματα της Ομοσπονδίας με ενιαίο τρόπο απέναντι στην λεγόμενη αξιολόγηση και συνολικά στην αντιεκπαιδευτική και αντιλαϊκή πολιτική, να ενώσει τη βάση του κλάδου απέναντι στην κυβερνητική πολιτική!

Ζητάμε άμεσα να επαναπροκηρυχθεί απεργία – αποχή από τη ΔΟΕ, ώστε να μείνει στα χαρτιά η προσπάθεια της κυβέρνησης και του ΥΠΑΙΘ να προχωρήσουν τον αυταρχικό έλεγχο των εκπαιδευτικών. Ο κλάδος ενωμένος μπορεί να αφήσει την αντιεκπαιδευτική αξιολόγηση στα χαρτιά.