Δείτε τι είπε η κ. Κεραμέως στη Βουλή κατά τη διάρκεια συζήτησης Επίκαιρης Ερώτησης του Βουλευτή του ΜέΡΑ25 κου Κρίτωνα – Ηλία Αρσένη.

Συζητήθηκαν  στη Βουλή οι 3 Επίκαιρες Ερωτήσεις αρμοδιότητας Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων. Στις Ερωτήσεις απάντησε η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Νίκη Κεραμέως.

Αναφορικά με την Επίκαιρη Ερώτηση του Βουλευτή του ΜέΡΑ25 κου Κρίτωνα – Ηλία Αρσένη με θέμα: «Με ευθύνη της κυβέρνησης χιλιάδες», η Υπουργός απάντησε στα λεγόμενα του Βουλευτή πως δεν εφαρμόζει το νόμο, με αποτέλεσμα οι νεοδιόριστοι δόκιμοι εκπαιδευτικοί που διορίστηκαν με τον νόμο 4589/2019 να μην μονιμοποιούνται παρά την υπέρβαση των χρονικών ορίων, λέγοντας πως ο νόμος προβλέπει ρητά αξιολόγηση προ της μονιμοποίησης και αυτό ακριβώς εφαρμόζεται.

Επιπροσθέτως η Υπουργός ΠΑΙΘ κα Νίκη Κεραμέως ανέφερε πως ο λόγος που διεξάγεται μια τέτοια συζήτηση αυτή την ώρα είναι το γεγονός πως πραγματοποιήθηκαν 25.000 μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών από την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Αναφορικά με το πότε θα πραγματοποιηθεί τελικά η μονιμοποίηση των νεοδιορισθέντων δόκιμων εκπαιδευτικών, η κα Κεραμέως τόνισε πως υπάρχει συγκεκριμένη διαδικασία με βάση την οποία μετά το πέρας της επιλογής των Συμβούλων Εκπαίδευσης θα αρχίσει η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών.

Ο Βουλευτής του ΜέΡΑ25 κος Κρίτωνας Αρσένης ρώτησε για το χρονοδιάγραμμα της τοποθέτησης των Συμβούλων Εκπαίδευσης και των Διευθυντών που θα προβούν στην αξιολόγηση των δόκιμων εκπαιδευτικών και η Υπουργός απάντησε πως όσον αφορά στη διαδικασία επιλογής Συμβούλων Εκπαίδευσης, η Υπουργός ανέφερε πως βρίσκεται στο τελικό στάδιο, ήδη πραγματοποιούνται οι συνεντεύξεις των υποψηφίων και σε σύντομο χρονικό διάστημα θα περατωθεί η διαδικασία επιλογής και θα ξεκινήσει η αξιολόγηση. Τέλος αναφερόμενη, η κα Κεραμέως, στους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς η κα Κεραμέως επεσήμανε πως στόχος είναι να αναπληρώνουν έκτακτα κενά και μόνον.

Πανελλήνιες 2024: Θέματα και απαντήσεις πανελλαδικών - Εκτιμήσεις Βάσεων 2024 - Δείτε εδώ όλα τα ΝΕΑ