Απίστευτο κι όμως αληθινό – Καθηγητές άνευ Πτυχίου Γερμανικής Φιλολογίας διδάσκουν Γερμανικά σε Ελληνικό Λύκειο στο Αννόβερο – Διαβάστε αναλυτικά τι αναφέρει η ανακοίνωση της Πανελλήνια Ενωση Καθηγητών/τριών Γερμανικής ΠΕ:

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ένωσης Καθηγητών Γερμανικής Γλώσσας Π.Ε. (ΠΕΚΑΓΕΠΕ) αισθάνεται την ανάγκη να εκφράσει για άλλη μια φορά την ανησυχία και αγανάκτησή του σχετικά με αποφάσεις του Υπουργείου Παιδείας, οι οποίες υποβιβάζουν και απαξιώνουν το μάθημα των αλλά και στερούν από τους εκπαιδευτικούς Γερμανικής Γλώσσας τη δυνατότητα να εξασφαλίσουν το διδακτικό του ωράριο.

Αναφορικά με τη διδασκαλία του μαθήματος των γερμανικών σε ελληνικό σχολείο της Γερμανίας διαμαρτυρόμαστε για την ανάθεση, πρώτη φορά στα χρονικά, ωρών διδασκαλίας της Γερμανικής Γλώσσας σε καθηγητές άλλων ειδικοτήτων, πέραν του κλάδου ΠΕ07 (Γερμανικής Γλώσσας και Φιλολογίας). Καταγγέλλουμε την απόφαση (ΑΔΑ : ΨΣ5Δ46ΝΚΠΔ-ΛΞΠ) βάσει της οποίας εκπαιδευτικοί ειδικότητας ΠΕ 02 και ΠΕ78 καλούνται να καλύψουν ώρες Γερμανικών για τις οποίες δεν έχουν ουδεμία ειδίκευση!

Ως γνωστόν η διδασκαλία ξένων γλωσσών – πολιτισμών και ιδιαίτερα της Γερμανικής Γλώσσας (και του πολιτισμού) στη Γερμανία απαιτεί εξειδικευμένες γνώσεις, που μόνο στο πλαίσιο πανεπιστημιακών σπουδών Γερμανικής Φιλολογίας, μπορούν να αποκτηθούν. Θυμίζουμε ότι η επάρκεια διδασκαλίας Ξένων Γλωσσών σε κατόχους πιστοποιητικών γλωσσομάθειας έχει καταργηθεί ήδη από το 2016. Συνεπώς,

καλούμε:

  • το Υπουργείο Παιδείας να ακυρώσει την απόφαση(ΑΔΑ : ΨΣ5Δ46ΝΚΠΔ-ΛΞΠ),  σύμφωνα με την οποία ανατίθεται το μάθημα Γερμανικής Γλώσσας και Πολιτισμού σε καθηγητές άλλων ειδικοτήτων στο Λύκειο του Αννόβερου.

το Συντονιστικό γραφείο του Ντύσσελντορφ να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις, ώστε τα ξενιτεμένα  ελληνόπουλα του Αννόβερου να αποκτήσουν σωστά από εξειδικευμένο προσωπικό πρόσβαση στο πολύτιμο κλειδί της ενσωμάτωσής τους στη γερμανική κοινωνία