Το Μέτωπο Δράσης και Αλληλεγγύης Εκπαιδευτικών στην Πρέβεζα καταγγέλλει και καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τη χυδαία και απαράδεκτη ενέργεια του αντιπροέδρου της ΕΛΜΕ Πρέβεζας, Κωνσταντίνου Σαμωνά, απέναντι σε συναδέλφισσα, μέλος της ΕΛΜΕ, κατά τη διαδικτυακή συνάντηση των μελών του σωματείου, την Πέμπτη 7-10-2021.

Στη συνάντηση αναρτήθηκε από τον αντιπρόεδρο της ΕΛΜΕ προσβλητικό και σεξιστικό σχόλιο εις βάρος της συναδέλφισσας. Η συγκεκριμένη πράξη συνιστά βαθιά προσβολή προς το σύνολο των εκπαιδευτικών και στιγματίζει το σωματείο. Θεωρούμε αυτονόητο ότι τέτοιου είδους συμπεριφορές πηγάζουν από νοοτροπίες που δε μας εκφράζουν σε καμία περίπτωση και αποτελούν μελανή εξαίρεση για τον κλάδο μας.
Το περιστατικό θεωρούμε ότι αποτελεί φυσική συνέχεια της γενικότερης στάσης του αντιπροέδρου της ΕΛΜΕ Πρέβεζας, που είναι σε απόλυτη συνάρτηση με την εν γένει στάση της ΔΑΚΕ Εκπαιδευτικών Δ.Ε., η οποία το τελευταίο διάστημα απέδειξε ότι υπονομεύει τους αγώνες του συνδικαλιστικού κινήματος, έχοντας αποφασίσει να αποτελέσει το δεκανίκι της κυβέρνησης στη δριμύτατη επίθεση που έχει εξαπολύσει εναντίον του κλάδου και της δημόσιας εκπαίδευσης.
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, βρίσκεται σε εξέλιξη μια ολομέτωπη επίθεση της κυβέρνησης ενάντια στον κλάδο και στο δημόσιο σχολείο. Το αναμενόμενο από ένα μέλος του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ είναι να αγωνίζεται με όλες τις δυνάμεις του για την προάσπιση των συμφερόντων του κλάδου για την υλοποίηση των αποφάσεών του, να δρα ενωτικά και συλλογικά και όχι να παραμένει απλός παρατηρητής και με τη στάση του να υπονομεύει τους αγώνες του σωματείου.
Ασφαλώς, η παράταξή μας θεωρεί ότι ο εν λόγω συνάδελφος δεν μπορεί πλέον να εκπροσωπεί τον κλάδο ως μέλος του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ. Ταυτόχρονα, θεωρούμε απαραίτητη και επιβεβλημένη τη σαφή τοποθέτηση της παράταξης της ΔΑΚΕ Εκπαιδευτικών Δ.Ε. Πρέβεζας για τη χυδαία και απαξιωτική συμπεριφορά του.