Κ. Γαβρόγλου: Τάξη στην αυθαιρεσία με το νόμο για την ιδιωτική εκπαίδευση

Κ. Γαβρόγλου: Τάξη στην αυθαιρεσία με το νόμο για την ιδιωτική εκπαίδευση

Ο έλεγχος της νομιμότητας των απολύσεων που θα εισηγούνται οι σχολάρχες, δεν θα πραγματοποιείται από τα υπηρεσιακά συμβούλια εκπαίδευσης, αλλά από μία ανεξάρτητη επιτροπή αποτελούμενη από τρεις νομικούς συμβούλους του κράτους, έναν εκπρόσωπο της ΟΙΕΛΕ και έναν των σχολαρχών

«Με το νόμο για την ιδιωτική εκπαίδευση μπαίνει τάξη στην αυθαιρεσία, η συμφωνία με τους θεσμούς αποτελεί ένα σήμα για να προχωρήσουμε παρακάτω» τόνισε ο Υπουργός Παιδείας Κώστας .

Ο Κώστας Γαβρόγλου , μιλώντας Στο Κόκκινο υπογράμμισε πως ο έλεγχος της νομιμότητας των απολύσεων που θα εισηγούνται οι σχολάρχες, δεν θα πραγματοποιείται από τα υπηρεσιακά συμβούλια εκπαίδευσης, αλλά από μία ανεξάρτητη επιτροπή αποτελούμενη από τρεις νομικούς συμβούλους του κράτους, έναν εκπρόσωπο της ΟΙΕΛΕ και έναν των σχολαρχών, χωρίς να υπάρχει καμία αλλαγή ούτε στην ουσία, ούτε στον τύπο του νόμου.

Όπως εξήγησε, δεν υπήρχε μέχρι σήμερα κάποια επιτροπή που να ελέγχει την νομιμότητα ή την καταχρηστικότητα των απολύσεων των εκπαιδευτικών στην , τονίζοντας πως τη σύσταση της μπαίνει ένα τέλος στην αυθαιρεσία.

Αναφορικά με τα αιτήματα της ελληνικής πλευράς για τις και την αύξηση της χρηματοδότησης για την παιδεία, τόνισε την περιπλοκότητα του ζητήματος, ωστόσο, όπως είπε, έγινε για πρώτη φορά ένα σημαντικό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση καθώς τα αιτήματα αυτά περιλαμβάνονται στο τριετές σχέδιο του Υπουργείου Παιδείας για τις μεταρρυθμίσεις στην εκπαίδευση, το οποίο έχει εγκριθεί από τους θεσμούς και με τις συζητήσεις συνεχίζονται σε επίπεδο τεχνικό.

Σχετικά με τη χθεσινή συνάντηση του με τον Αρχιεπίσκοπο, σημείωσε πως υπήρξε συμφωνία επί του διαδικαστικού με την Εκκλησία για τις αλλαγές στο μάθημα των Θρησκευτικών. Όπως διευκρίνισε, το Υπουργείο Παιδείας αναμένει τα σχόλια της επιτροπής της Εκκλησίας σχετικά με τα προγράμματα σπουδών και το περιεχόμενο τους.

Ερωτηθείς για τον πρόσφατο ανασχηματισμό για την αποχώρηση του Νίκου Φίλη, τόνισε πως δεν υπάρχει θέμα προσώπων, γραμμή «Γαβρόγλου» ή γραμμή «Φίλη», αλλά γραμμή της κυβέρνησης. Υπογράμμισε, ακόμη, πως υπάρχει και θα υπάρχει συνέχεια της πολιτικής και ότι κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων ήταν σε ανοιχτή επικοινωνία με το Νίκο Φίλη για όλα τα ζητήματα που τέθηκαν επί τάπητος.

googlenewsΑκολουθείστε το iPaidia στο Google News

Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr

Η Παιδεία στο Viber ΕΔΩ !