Κ.Δ.Β.Μ.του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας: πρόγραμμα εκπαίδευσης με τίτλο "ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ ΕΝΗΛΙΚΩΝ"

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔07/10/2016 - 19:51 | Author: Newsroom Ipaidia
Το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.) του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας προσφέρει σε όλους τους ενδιαφερόμενους νέο πρόγραμμα εκπαίδευσης με τίτλο:
Το πρόγραμμα «Εκπαίδευση Εκπαιδευτών Ενηλίκων» έχει διάρκεια 120 ωρών και καλύπτει ένα ευρύ φάσμα αντικειμένων αιχμής, σε όσους ενδιαφέρονται να γνωρίσουν σε βάθος το πλαίσιο και τις τεχνικές της εκπαίδευσης ενηλίκων, αλλά και σε εκείνους που επιθυμούν να προετοιμαστούν για τις εξετάσεις του ΕΟΠΠΕΠ προκειμένου να πιστοποιηθούν ως εκπαιδευτές ενηλίκων.
Η επιτυχή ολοκλήρωση του εκπαιδευτικού προγράμματος οδηγεί στη λήψη Πιστοποιητικού Εξειδικευμένης Επιμόρφωσης από το Κ.Δ.Β.Μ. του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας.
Το παρόν εκπαιδευτικό πρόγραμμα απευθύνεται σε, εκπαιδευτές προγραμμάτων ενηλίκων ανεξαρτήτως κλάδου και αντικειμένου, στελέχη επιχειρήσεων και οργανισμών που επιθυμούν να ασχοληθούν με την Εκπαίδευση Ενηλίκων, εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης, εκπαιδευτές και Στελέχη Συνεχιζόμενης Κατάρτισης και Διά βίου Μάθησης (π.χ. Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας, ΚΕΚ, ΙΕΚ, εκπαιδευτικά σεμιναρίων για ενηλίκους, Σχολές Γονέων, εκπαίδευση ευάλωτων ομάδων ενηλίκων εκπαιδευομένων κ.λπ.), Παιδαγωγούς, Συμβούλους Σχεδιασμού Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων, αποφοίτους όλων των εκπαιδευτικών αντικειμένων, οι οποίοι ενδιαφέρονται να απασχοληθούν στο χώρο της εκπαίδευσης ενηλίκων, εργαζόμενους σε Πανεπιστήμια και Εκπαιδευτικούς Οργανισμούς. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Εκπαίδευση Εκπαιδευτών Ενηλίκων» αποσκοπεί στην εξοικείωση με τη θεωρία και πράξη της εκπαίδευσης ενηλίκων. Μετά την παρακολούθηση του σεμιναρίου οι συμμετέχοντες θα έχουν γνωρίσει το βασικό πλαίσιο της εκπαίδευσης ενηλίκων, θα είναι ικανοί να διδάξουν σε ενηλίκους, αλλά και θα διαθέτουν τις απαραίτητες προϋποθέσεις για να συμμετάσχουν στις επίσημες εξετάσεις πιστοποίησης εκπαιδευτών ενηλίκων.
Διδακτική Ενότητα 1. Βασικές αρχές εκπαίδευσης ενηλίκων – Χαρακτηριστικά ενηλίκων εκπαιδευομένων
Διδακτική Ενότητα 2. Τεχνικές εκπαίδευσης ενηλίκων – Εκπαιδευτικά μέσα και υλικά
Διδακτική Ενότητα 3. Η εναρκτήρια συνάντηση- Ευάλωτες ομάδες ενηλίκων εκπαιδευομένων
Διδακτική Ενότητα 4. Σχεδιασμός διδακτικής ενότητας- Σχεδιασμός μικροδιδασκαλίας
Διδακτική Ενότητα 5. Ομάδα ενηλίκων εκπαιδευομένων
Διδακτική Ενότητα 6. Ζητήματα αξιολόγηση στην εκπαίδευση ενηλίκων
Διδακτική Ενότητα 7. Παρουσίαση Μικροδιδασκαλιών Ι

Διδακτική Ενότητα 8. Παρουσίαση Μικροδιδασκαλιών II

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ:  • ideascentral

    europalso

Enter your email address: