Υπουργείο Παιδείας: Κλειστά χαρτιά από τη Νίκη Κεραµέως

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔10/07/2019 - 17:51 | Author: Newsroom Ipaidia

Εξω από το κτίριο υποδέχθηκε ο απερχόµενος υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου τη που τον διαδέχτηκε

Η απέφυγε στην οµιλία της να αναφερθεί στις προτεραιότητές της και δεν έκανε καµία αναφορά στο «καυτό» θέµα της κατάργησης του , που ήδη έχει ανακοινωθεί ότι προωθείται από την κυβέρνηση. Υπογράµµισε µόνο ότι η καθορίζει το παρόν και το µέλλον της χώρας και γι’ αυτό απαιτούνται ευρύτερες πολιτικές συναινέσεις.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην Εκκλησία, καλώντας τους ιεράρχες και τους εκκλησιαστικούς φορείς σε ανοιχτό διάλογο µε το υπουργείο. Από την πλευρά του, ο Κώστας Γαβρόγλου, αφού ευχήθηκε «όλα τα καλά» στη νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου, αναφέρθηκε στο έργο που έγινε το προηγούµενο διάστηµα και ζήτησε από την κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει τις πραγµατικές της προθέσεις όσον αφορά τους διορισµούς των εκπαιδευτικών, τονίζοντας ότι αυτοί «είναι απολύτως αναγκαίοι για την εύρυθµη λειτουργία της δηµόσιας εκπαίδευσης».

To συγκεκριµένο θέµα «καίει» πράγµατι χιλιάδες εκπαιδευτικούς που περιµένουν µε αγωνία να διοριστούν και, όπως είπε ο απερχόµενος υπουργός, έχει εκδοθεί η Πράξη Υπουργικού Συµβουλίου για τους 10.500 και έχει προγραµµατιστεί η υλοποίησή τους στις δύο βαθµίδες της εκπαίδευσης. Εχει υποβληθεί σχετικό αίτηµα προς το και εκκρεµεί η έκδοση προκήρυξης εκ µέρους του ΑΣΕΠ για να ξεκινήσει η διαδικασία υποβολής αιτήσεων, σύμφωνα με το Έθνος. Ο κ. Γαβρόγλου έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα βήµατα που έγιναν στην έρευνα, ενώ υπογράµµισε ότι προκαλεί πολλά ερωτήµατα η µεταφορά του τοµέα έρευνας στο υπουργείο Ανάπτυξης.

Νίκη Κεραμέως: Θα δράσουμε γρήγορα και αποτελεσματικά, χωρίς να αιφνιδιάσουμε κανέναν

ΟΙΕΛΕ προς Κεραμέως: Έως εδώ με τους παράνομους Τίτλους Σπουδών

Κεραμέως: Η Παιδεία είναι η μεγαλύτερη επένδυση που μπορούμε να κάνουμε στη χώρα

Νίκη Κεραμέως: Ξεκινάμε αμέσως, με όραμα και σκληρή δουλειά!

Loading...
  • Δια Βίου Επιλογή

    Β2 Γαλλικά σε 2 μήνες από το μηδέν!

    europalso

    europalso