Έρευνα του υπουργείου Παιδείας για τον στα Πατήσια.

Ο Αλέξανδρος Κόπτσης, γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα, τόνισε ότι το περιστατικό διερευνάται και θα αποδοθούν ευθύνες αν υπάρχουν.

«Φυσικά με το που το αντιληφθήκαμε έχουμε μιλήσει και με την με αναπληρώτρια Διευθύντρια Εκπαίδευσης και με τη διευθύντρια του σχολείου. Θέλουμε να έχουμε όλα τα δεδομένα. Έγινε ένα περιστατικό, ακούμε διάφορες απόψεις, εμείς παρεμβαίνουμε άμεσα και όταν έχουμε πλήρη εικόνα δίνουμε τις αντίστοιχες εντολές και τις οδηγίες ώστε θα εφαρμοστεί επακριβώς η κείμενη νομοθεσία. Αν υπάρχουν ευθύνες θα αποδοθούν και φυσικά έχουμε πει ότι όντως είναι κοινωνικό φαινόμενο και ό,τι αφορά την ψυχή των παιδιών θέλει χρόνο γιατί πίσω από εδώ κρύβονται αίτια και στο σπίτι και στην οικογένεια» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κόπτσης.

«Είμαστε πάνω από το πρόβλημα και όσον αφορά τη δομή που δημιουργούμε και πέρα από αυτά που έχουμε κάνει με τους ψυχολόγους, με τους συμβούλους σχολικής ζωής και τις επιμορφώσεις, η πλατφόρμα θα ανοίξει, δηλαδή είμαστε στην τελευταία φάση σύνταξης όλων των υπουργικών αποφάσεων, είναι σχεδόν έτοιμες έχουν ήδη σχηματιστεί, έχουμε οργανώσει όλο το πλαίσιο των υπουργικών αποφάσεων και η πλατφόρμα είναι πανέτοιμη, γίνονται οι τελευταίες δοκιμές. Φυσικά, θα είμαστε έτοιμοι άμεσα και θέλουμε πολύ συγκροτημένα αυτό να βγει στην εκπαιδευτική κοινότητα για να έχει αποτελεσματικότητα» προσέθεσε ο κ. Κόπτσης.

Η καλύτερη αντιμετώπιση είναι η πρόληψη, υπογράμμισε ο Γ. Γ. του υπ. Παιδείας. «Πρέπει με την άκρη του ματιού μας να είμαστε έτοιμοι να δούμε όταν θα πρωτοεμφανιστεί. Για να φτάσει ένα φαινόμενο να γίνει ακραίο έχει δείξει σημάδια. Αλίμονο αν ή το σχολείο ή το σπίτι ή από κοινού δεν έχουμε διαπιστώσει σε όλη την πορεία τα σημάδια αυτά που μας έχει δώσει. Τότε κάτι φταίει. Αυτά τα σημάδια, κάθε περιστατικό και το σημερινό και το προχθεσινό και όλα τα φαινόμενα έχουν δώσει σημάδια κατά καιρό. Κάποιοι δεν το διαπίστωσαν, κάποιοι δεν έδωσαν ίσως την αναμενόμενη βαρύτητα που έπρεπε να δοθεί είτε λέγεται σπίτι ή σχολείο» επισήμανε ο κ. Κόπτσης ενώ διαβεβαίωσε ότι θα υπάρξουν συνέπειες.

«Φυσικά όποιος έχει ευθύνες θα έχει συνέπειες. Από την άλλη τα παιδιά μας πρέπει με ένα παιδαγωγικό μέσο αντιμετώπισης να τα αντιμετωπίσουμε. Δηλαδή πρέπει και να τα εντάξουμε στην κοινωνική ομάδα και να διώξουμε όλους τους παράγοντες που έχουν δημιουργήσει αυτό το φαινόμενο και να επουλώνουμε την πληγή και να δημιουργήσουμε ένα τέτοιο κλίμα που να συνεχιστεί εύρυθμα η λειτουργία του σχολείου. Είναι μια ισορροπία που δεν είναι καθόλου εύκολη. Και από την άλλη πλευρά, βαρύτητα στην ψυχοσωματική, ψυχοκοινωνική πλευρά ώστε το παιδί να ενταχθεί, να διώξει όλες αυτές τις φοβίες, όλους τους παράγοντες που δημιούργησαν τα φαινόμενα αυτά» είπε καταλήγοντας ο κ. Κόπτσης.

Πανελλήνιες 2024: Θέματα και απαντήσεις πανελλαδικών - Εκτιμήσεις Βάσεων 2024 - Δείτε εδώ όλα τα ΝΕΑ