– Με βροχές θα είναι ο καιρός την Πρωτομαγιά, όπως τονίζει ο μετεωρολόγος του Alpha, Γιώργος Τσατραφύλλιας.

Σε ανάρτησή του στο Facebook ο Γιώργος Τσατραφύλλιας αναφέρει πως «χωρίς προβλήματα και σε στεριά και σε θάλασσα και με κανονικές για την εποχή θερμοκρασίες θα πραγματοποιηθεί η έξοδος των εκδρομέων για το τριήμερο της Πρωτομαγιάς με την αστάθεια να υποχωρεί, ωστόσο βροχερή θα είναι φέτος η πρώτη του Μάη, ευτυχώς όχι για όλους! Πιο αναλυτικά το Σάββατο προβλέπεται αρκετή ηλιοφάνεια ενώ οι βοριάδες θα φτάσουν τα 7 μποφόρ στο νότιο Αιγαίο».

 

Όπως ανέφερε ο Γιώργος Τσατραφύλλιας, «την Κυριακή μετά το μεσημέρι περιμένουμε βροχές με σποραδικές καταιγίδες στην ηπειρωτική Ελλάδα και το βράδυ στο Ιόνιο. Οι άνεμοι στα πελάγη δεν θα ξεπεράσουν τα 5 μποφόρ ενώ η μέγιστη θερμοκρασία θα φτάσει τους 21 βαθμούς στη βόρεια Ελλάδα και τους 23 βαθμούς στην κεντρική».

Τα δυσάρεστα τα φυλάει ο καιρός για την Δευτέρα όπου ο κ. Τσατραφύλλιας προβλέπει «ότι o καιρός θα είναι άστατος στις περισσότερες περιοχές με εξαίρεση τη Θράκη, το ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα. Την Τρίτη και την Τέταρτη, θα διατηρηθεί ο άστατος καιρός με τους νοτιάδες να φτάνουν τα 7 μποφόρ».