( του Ι.Χρηστάκη )
Πάλι ταξικά βαδίζουμε σε αυτή τη χώρα.

Μόρια στον ασεπίτη, στον κάτοχο μεταπτυχιακού, διδακτορικού, στον αετονύχη της διοίκησης και πάει λέγοντας…

Τον εκπαιδευτικό που έβγαλε όλη τη δουλειά για δεκαετίες με τα αναπληρωτιλίκια, όπου γης, τον ξεχάσατε;

Ντροπή να δίνονται 5 μόρια στο πιο δίκαιο σύστημα διορισμού , την επετηρίδα.
Απρεπές και αντισυναδελφικό να τσιμπάνε οι ασεπίτες και να φτιάχνουν και συνδέσμους διεκδίκησης παραμονής στο δημόσιο , ως
“αξιολογημένοι”, μετά από έναν γραπτό διαγωνισμό κάποιων ωρών!!! Σιγά ρε παιδιά, φωστήρες της διανόησης!!!
Απαράδεκτο να αμοίβεται με μόρια αυτός που ο πατέρας του ξόδευε από 4 έως 9 χρόνια για μεταπτυχιακά και διδακτορικά.
Σιγά το παλικάρι, με τόσες ανάγκες βιοπορισμού , πώς τα κατάφερε!!! Βασιλάκη Κα’ί’λα μου θυμίζει ο μόχθος του.
Τουλάχιστον στα όρια του εμπαιγμού να παίρνουν μόρια , αυτοί που ήταν σε θέση ευθύνης για δύο απλούστατους λόγους:τις κατέχουν , συνήθως, οι προσκείμενοι στα κόμματα εξουσίας, οι “δικοί τους” και είναι καθόλα αποτυχημένοι αφού γίνονται συνεχώς άστοχες μεταρρυθμίσεις και η παραπαιδεία βασιλεύει.
Κακουργηματική πράξη, κάλλιστα, μπορεί να χαρακτηριστεί η μοριοδότηση του διορισμού με επετηρίδα και των χρόνων προϋπηρεσίας. 5 μόρια για την πρώτη και 0.25 για κάθε χρόνο από τον 16ο έως τον 35ο. ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΑΙΣΧΟΣ!!!
Μόνο εγωπαθείς, άρρωστοι γραφειοκράτες, παιδιά της αποστειρωμένης ακαδημαϊκής νομενκλατούρας θα μπορούσαν να συλλάβουν ένα τόσο απάνθρωπο τρόπο σφαγιασμού των πιο έμπειρων και ικανών συναδέλφων με
τιτάνια προσφορά στην περιφέρεια .Αυτοί που με το περίσσευμα ψυχής κράτησαν ψηλά το αγαθό της Παιδείας , στα ξερονήσια και στις παραμεθόριες περοχές ,και το πρόσφεραν στο παιδί του ψαρά, του αγρότη, του οικοδόμου, του φτωχού κληρικού , του κάθε μεροκαματιάρη, μισθοσυντήρητου, βιοπαλαιστή.Αυτοί μοριοδοτούνται με ψίχουλα και τα τριάκοντα μόρια (=αργύρια )δίνονται στους άλλους.
Η αποθέωση της αυθαιρεσίας!!!
Του αποφασίζομεν και διατάζομεν!!!
Το μόνο που θα καταφέρουν είναι να ξεσηκωθούν και οι τελευταίοι που ένιωθαν σίγουροι με την οργανική τους και να γίνει το Σεπτέμβρη ο μεγάλος ξεσηκωμός του Εκπαιδευτικού ώστε να αρχίσει και ο δικός τους Γολγοθάς.
Πέταξαν συναδέλφους με οικογένειες στο πεζοδρόμιο της εξαθλίωσης, προκάλεσαν πρόωρο θάνατο συναδέλφου , έχουν κάνει πολλούς να ζητήσουν ψυχολογική υποστήριξη, οργανικά προβλήματα μένουν αθεράπευτα ή χωρίς ιατροφαρμακευτική αντιμετώπιση γιατί μας κατέστησαν ανασφάλιστους, μας πέταξαν από το σύστημα Υγείας.
Έτσι θα αφήσουμε αυτούς που κατέστρεψαν τη ζωή μας ;
Υστερόγραφο:Δεν ήθελα το ύφος μου να είναι τόσο σκωπτικό και ειρωνικό αλλά το επέλεξα για να ταρακουνήσω νέους και αδαείς συναδέλφους που είναι έτοιμοι να υπηρετήσουν κυβερνητικά σχέδια αποδυνάμωσης της κλιμακούμενης συσπείρωσης του κλάδου.Το σύστημα έχει πολλά μέσα, ας μη γίνουν οι ίδιοι πολιορκητικοί κριοί της αξιοπρέπειας του πνευματικού μόχθου τους.
ΧΡΗΣΤΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
Καθηγητής στο 2ο Γυμνάσιο Σπάρτης ( κατά πάσα πιθανότητα )
Μέλος ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Σπάρτης