Με μεγάλη έκπληξη πληροφορηθήκαμε από τη διεύθυνση του σχολείου μας, του Εσπερινού Εύοσμου, ότι σύμφωνα με διατάξεις του Υπουργείου Παιδείας καταργούνται άμεσα ορισμένα τμήματα της Β’ και της Γ’ τάξης του σχολείου και συγχωνεύονται με άλλα.

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων, το 15μελές μαθητικό συμβούλιο και όλοι οι μαθητές του σχολείου εκφράζουμε την έντονη διαφωνία και δυσαρέσκειά μας. Πιστεύουμε ότι τέτοιου είδους παρεμβάσεις δεν είναι δυνατόν να γίνονται λιγότερο από 3 μήνες πριν το τέλος της σχολικής χρονιάς.

Επιπλέον η Γ’ τάξη προετοιμάζεται και για τις πανελλαδικές εξετάσεις και τέτοιου είδους πρακτικές έχουν δυσμενείς επιπτώσεις στην προετοιμασία και την ψυχολογία των μαθητών, καθώς διαταράσσουν την ομαλή ροή της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Επιπρόσθετα, για πρώτη χρονιά φέτος οι μαθητές της Β’ Λυκείου καλούνται να αντιμετωπίσουν την Τράπεζα Θεμάτων στις προαγωγικές εξετάσεις, οπότε οι συνέπειες της συγχώνευσης των τμημάτων θα είναι και για αυτούς ιδιαιτέρως επιζήμιες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι εν μέσω πανδημίας έχουν δημιουργηθεί στο σχολείο πολυμελή τμήματα και καθίσταται σχεδόν αδύνατη πλέον η τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων για τον περιορισμό της πανδημίας (Covid-19).

Σε συνάντησή μας στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Δυτικής Θεσσαλονίκης αναφέρθηκαν όλα τα παραπάνω, ωστόσο δε δόθηκε καμία λύση στο πρόβλημα. Η στάση δε της διεύθυνσης ήταν απαξιωτική και επιεικώς αδιάφορη απέναντι στα ουσιαστικά προβλήματα που παρουσιάσαμε.

Τέλος θα θέλαμε να τονίσουμε ότι παρόμοια μέτρα και αποφάσεις ασφαλώς δεν βοηθούν ούτε στην πρόοδο, ούτε στην κατ’ ελάχιστο κάλυψη των αποδεδειγμένων μαθησιακών κενών, που έχουν συσσωρευθεί σε μια ολόκληρη γενιά μαθητών.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόηση και προσβλέπουμε σε θετική ανταπόκριση στη διαμαρτυρία μας.

Πανελλήνιες 2024: Θέματα και απαντήσεις πανελλαδικών - Εκτιμήσεις Βάσεων 2024 - Δείτε εδώ όλα τα ΝΕΑ