«Διαμαρτυρία για ολιγωρία στην κάλυψη των κενών στα σχολεία της περιοχής ευθύνης του Συντονιστικού Γραφείου Εκπαίδευσης Βερολίνου» αναφέρει η Ε.Λ.Μ.Ε. Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας σε ανακοίνωση της.

Αναλυτικά η ανακοίνωση τους:

Αξιότιμη Κυρία

Αξιότιμη Κυρία Υφυπουργέ,

Με πικρία διαπιστώνουμε πως τρεις μήνες μετά από την έναρξη του σχολικού έτους εξακολουθούν να υπάρχουν κενά στις σχολικές μονάδες της περιοχής του Συντονιστικού Γραφείου Βερολίνου, γεγονός που δικαιολογημένα δημιουργεί αίσθημα αγανάκτησης σε γονείς και εκπαιδευτικούς καθώς στερεί τις ίσες εκπαιδευτικές ευκαιρίες από τους μαθητές της ομογένειας.

Ελπίζουμε το να προχωρήσει πριν από το τέλος της φετινής σχολικής χρονιάς στην αλλαγή του υφισταμένου νομικού πλαισίου στην κατεύθυνση των προτάσεων που έχουμε υποβάλλει από τον Απρίλιο ήδη και οι οποίες θα συμβάλλουν στην επίλυση των προβλημάτων στελέχωσης που παρατηρούνται στην Ελληνόγλωσση Εκπαίδευση.

Εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία μας για την ολιγωρία στην κάλυψη των αναγκών των σχολείων της περιοχής μας. Η ευθύνη βαραίνει την Ηγεσία και τις Υπηρεσίες του Υπουργείου.  Είναι επιτακτική ανάγκη να καλυφθούν άμεσα τα υπάρχοντα κενά με την έγκριση των προβλεπόμενων παρατάσεων συναδέλφων που το επιθυμούν και με την έκδοση νέας εγκυκλίου για αποσπάσεις στο εξωτερικό.