Εκπαιδευτικοί – self test: Φορτώνουν σε εμάς και τους γονείς ακόμα και για τη διάγνωση της νόσου!

Εκπαιδευτικοί – self test: Φορτώνουν σε εμάς και τους γονείς ακόμα και για τη διάγνωση της νόσου!

: Αφού είπαν ψέματα για την προτεραιότητα των εκπαιδευτικών στους στη συνέχεια με τα περιβόητα «self tests», που παρουσιάζουν ως βασικό εργαλείο διαχείρισης της πανδημίας, φορτώνουν σε μαθητές γονείς και εκπαιδευτικούς την «ατομική ευθύνη» ακόμα και για τη διάγνωση της νόσου, αναφέρει ο σύλλογος Σεφέρης Σε ανακοίνωση του.

Η ανακοίνωση:

Ο ΣΕΠΕ «Γ.ΣΕΦΕΡΗΣ» ανταποκρίνεται στο κάλεσμα των συλλόγων Π.Ε. Αν. Αττικής «Ο Σωκράτης» και του Α΄ Συλλόγου Αθηνών Π.Ε. και συμμετέχει στη σύσκεψη ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ  Αττικής την Τετάρτη 7 Απριλίου στις 18:30 στο θεατράκι στη Γκράβα, για την οργάνωση της κοινής δράσης των σωματείων για το επόμενο διάστημα  (τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας).

Η κυβέρνηση της Ν.Δ. και το συνεχίζουν  με την εγκληματική της πολιτική τους να παίζουν με την υγεία εκπαιδευτικών και γονέων, με την ψυχική υγεία και τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών.

Ενώ δεν πήραν κανένα μέτρο για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων από την αρχή της χρονιάς, με αποτέλεσμα να κλείσουν όλα τα σχολεία στις αρχές Νοέμβρη και αρκετά από αυτά να παραμένουν κλειστά για πέντε συνεχόμενους μήνες ενώ δεν ικανοποίησαν το αίτημα για αραίωση των μαθητών ανά τάξη, για επαναλαμβανόμενα τεστ στους μαθητές, ώστε να παρακολουθείται με οργανωμένο τρόπο η διάδοση του ιού, συνεχίζουν να προκαλούν!

Αφού είπαν ψέματα για την προτεραιότητα των εκπαιδευτικών στους εμβολιασμούς, στη συνέχεια με τα περιβόητα «self tests», που παρουσιάζουν ως βασικό εργαλείο διαχείρισης της πανδημίας, φορτώνουν σε μαθητές γονείς και εκπαιδευτικούς την «ατομική ευθύνη» ακόμα και για τη διάγνωση της νόσου!  Στην πραγματικότητα, και με αυτό το μέτρο, το κράτος απαλλάσσεται από κάθε ευθύνη για ολοκληρωμένο σχεδιασμό της επιδημιολογικής καταγραφής και επίβλεψης. Το είδαμε άλλωστε και στην περίπτωση της τηλεκπαίδευσης. Όλη η ευθύνη πάνω στους εκπαιδευτικούς και τους γονείς.

Βέβαια, επειδή το κράτος «είχε συνέχεια» η κυβέρνηση επεκτείνοντας τις συμφωνίες της προηγούμενης κυβέρνησης, υπέγραψε «αμαρτωλές» συμβάσεις με τη Cisco, προσπάθησε να εφαρμόσει την αξιολόγηση των σχολικών μονάδων και έστειλε Υ.Α για εσωτερικούς κανονισμούς, που στην ουσία αποτελούν την πίσω πόρτα εφαρμογής της αξιολόγησης.

Οι εκπαιδευτικοί όμως απαντήσαμε σε όλα αυτά! Για άλλη μια φορά ενωμένοι, μέσα από τα σωματεία μας και τους συλλόγους διδασκόντων, βάλαμε «φρένο» στην εφαρμογή της αξιολόγησης με τη συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων να συμμετέχουν στην απεργία-αποχή!  Ωστόσο, δεν εφησυχάζουμε!

Συνεχίζουμε να διεκδικούμε όλα τα απαραίτητα μέτρα για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων την ενίσχυση της δημόσιας υγείας  και ειδικά αυτή την περίοδο που η πανδημία καλπάζει την επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Δε θα τους αφήσουμε να βάλουν τη ζωή των εκπαιδευτικών, των μαθητών και των οικογενειών τους σε κίνδυνο! Δε θα τους αφήσουμε να αφήσουν τους μαθητές μας αβοήθητους, μετά από δύο σχολικές χρονιές σε καθεστώς τηλεκπαίδευσης.

Συζητάμε!  Οργανωνόμαστε!  Διεκδικούμε όλα όσα έχουμε ανάγκη!

Εκπαιδευτικοί: «Από την ατομική ευθύνη πήγαμε στα self test»

Self tests: Πώς θα γίνονται και για ποιούς είναι υποχρεωτικά

googlenewsΑκολουθείστε το iPaidia στο Google News

Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr

Η Παιδεία στο Viber ΕΔΩ !