Ανακοίνωση έβγαλαν οι Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών στην οποία ζητούν η κυβέρνηση να πάρει άμεσα τα κατάλληλα για εκείνους και τους μαθητές.

Στην ανακοίνωση αναφέρουν πώς όλοι οι μαθητές θα πρέπει να πάρουν  χωρίς εξετάσεις και να γίνει αναπροσαρμογή της ύλης για όλες τις τάξεις την επόμενη χρονιά.

Η ανακοίνωση:

Έχει γίνει πια φανερό σε όλους. Η διαχείριση από την κυβέρνηση της πανδημίας δεν είναι απλά λαθεμένη. Είναι βαθιά αντιλαϊκή και εγκληματική!

Αποτελεί κεντρική ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ της κυβέρνησης και όχι τυχαία γεγονότα:

η πεισματική απόφασή της να μην πάρει ούτε μισό μέτρο προστασίας του λαού και της νεολαίας από την πανδημία,

η άρνησή της να προσλάβει γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό, να φροντίσει την πρωτοβάθμια περίθαλψη και να φτιάξει ΜΕΘ,

η αδιαφορία της να δοκιμάσει διάφορους τρόπους να με ασφάλεια, και, πάνω απ’ όλα

η πολιτική της απόσυρσης του κράτους από κάθε υποχρέωση παροχής στο λαό και η μεταφορά όλης της ευθύνης σε αυτόν. Από την ατομική ευθύνη, πήγαμε στα Ίσως μας περιμένει η… αυτο-νοσηλεία και η… αυτο-εγχείριση

η επιμονή να μην ανακοινώνει το καταφανώς αναγκαίο μέτρο να προαχθούν/απολυθούν όλοι οι μαθητές χωρίς εξετάσεις, μετά το φιάσκο της πολύμηνης

το θράσος της να επιμένει στη δραματική μείωση μέσω των .

Όλα αυτά συμπυκνώνονται στην προσπάθεια του συστήματος και της κυβέρνησης να πληρώσει ο λαός και η νεολαία την κρίση που δημιούργησαν αυτοί, μέσω της εγκληματικής τους πολιτικής. Θέλουν ένα κράτος που θα δέρνει, θα ελέγχει και θα τρομοκρατεί. Και θέλουν τα αποτελέσματα της αντιδραστικής πολιτικής τους  να στρώνουν το δρόμο για τα επόμενα χτυπήματα τους.

Οι εκπαιδευτικοί έχουμε υποχρέωση να αντισταθούμε σε αυτή την πολιτική. Έχουμε υποχρέωση να απαιτήσουμε ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ για εμάς και τους μαθητές μας.

Να μην πληρώσει η νεολαία τις συνέπειες της πανδημίας: Προαγωγή – απολυτήριο όλων των μαθητών χωρίς εξετάσεις. Αναπροσαρμογή της για όλες τις τάξεις την επόμενη χρονιά.

Μείωση της ύλης των πανελλαδικών – ανατροπή της μείωσης – γενναία αύξησή τους.

Διεκδικούμε μέτρα προστασίας από την πανδημία. Μικρά τμήματα – μαζικά τεστ.

Κάτω το αντιδραστικό ιδεολόγημα της ατομικής ευθύνης.

ΚΑΤΩ ΟΙ ΝΟΜΟΙ 4692/4763/4777.