: Οι φετινοί μόνιμοι διορισμοί ήταν σταγόνα στον ωκεανό σε σχέση με τα κενά που υπάρχουν πανελλαδικά, αναφέρει η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών Ηρακλείου.

H ανακοίνωση

Την Παρασκευή 10/9/2021 στα πλαίσια παράστασης διαμαρτυρίας του σωματείου μας «Δ. Θεοτοκόπουλος», αντιπροσωπία του Δ.Σ. μαζί με συναδέλφους ΠΕ08 συναντήθηκε με τον διευθυντή πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και το ΠΥΣΠΕ ν. Ηρακλείου. Το θέμα είχε να κάνει με την άμεση κάλυψη των κενών που υπάρχουν ακόμα στο νομό μας και τα πάρα πολλά λάθη στις τοποθετήσεις των εκπαιδευτικών αναπληρωτών. Οι συνάδελφοι τα είχαν εντοπίσει εγκαίρως και είχαν ζητήσει να ξαναγίνει η διαδικασία από την αρχή, αφού δοθούν όλα τα κενά ενάντια στη λογική της διεύθυνσης και του υπουργείου να παρουσιάζουν λιγότερα κενά-όσα και οι αναπληρωτές- για να δώσουν την εντύπωση μιας κανονικότητας.

Ο διευθυντής πριν ακόμα ακούσει καλά-καλά τους συναδέλφους, μας ανακοίνωσε ότι το αίτημα απορρίπτεται. Έβαλε μπροστά διοικητικούς υπαλλήλους ρίχνοντας το φταίξιμο σε αυτούς ενώ γνωρίζουμε πολύ καλά ότι αυτοί ενεργούν κατ’ εντολή του. Μας είπε ότι δεν μπορεί να στείλει αναπληρωτές ειδικοτήτων σε όλα τα σχολεία, γιατί τότε τι θα κάνει τους δασκάλους!!! Παραδέχτηκε εν ολίγοις ότι καλύπτει κενά ειδικοτήτων με δασκάλους!!! Υπήρξαμε μάρτυρες και προσωπικών επιθέσεων εναντίον συναδέλφων, οι οποίοι δε δέχτηκαν ατομικές λύσεις με κενά που εμφανίστηκαν από το πουθενά, καθώς αυτό θα αποτελούσε καταστρατήγηση του πίνακα κατάταξης των αναπληρωτών.

Οι ευθύνες της διεύθυνσης πρωτοβάθμιας Ηρακλείου καθώς και του Υπουργείου Παιδείας για τον εμπαιγμό των συναδέλφων είναι τεράστιες. Η πολιτική που αυτοί εκπροσωπούν είναι αυτή των ελαστικών σχέσεων εργασίας, των τρίμηνων συμβάσεων, της χρόνιας αδιοριστίας. Οι φετινοί μόνιμοι διορισμοί ήταν σταγόνα στον ωκεανό σε σχέση με τα κενά που υπάρχουν πανελλαδικά. Είναι η ίδια πολιτική που καταργεί τα καλλιτεχνικά μαθήματα στο λύκειο, που προωθεί το σχολείο των δεξιοτήτων και της ημιμάθειας, που φέρνει την αξιολόγηση για τα σχολεία των λίγων και εκλεκτών.

Δεν μας προκαλεί καμία έκπληξη ότι η πλειοψηφία του Δ.Σ. του σωματείου (ΕΚΕ, ΕΡΑ, ΔΗΣΥ) έλαμψαν δια της απουσίας τους από την παράσταση διαμαρτυρίας. Έτσι αντιλαμβάνονται την έννοια του σωματείου, μακριά από τους συναδέλφους και τους αγώνες.

Απαιτούμε ακόμα και τώρα:

–          Να δοθούν όλα τα κενά ανά Διεύθυνση σε όλους τους αναπληρωτές για να δηλώσουν τα σχολεία της προτίμησής τους.

–          Να γίνει τώρα η β΄ φάση προσλήψεων που να καλύψει όλες τις ανάγκες σε όλα τα σχολεία.

–          Να γίνουν οι τοποθετήσεις των συναδέλφων αναπληρωτών με πλήρη διαφάνεια και ταυτόχρονα να παρθούν μέτρα για τη διαβίωσή τους!