Εκπαιδευτικοί για τηλεκπαίδευση: Τα παιδιά, οι αφανείς αυτοί μικροί ήρωες ,δίνουν τον αγώνα τους

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔19/12/2020 - 17:31 | Author: Newsroom Ipaidia
Τελευταία τροποποίηση στις 19/12/2020 - 17:35

Τηλεκπαίδευση: Η φετινή χρονιά ξεκίνησε δύσκολα. Παρά τις αντίξοες  συνθήκες, εκπαιδευτικοί και παιδιά αγωνιστήκαμε να μείνουν ανοιχτά τα σχολεία τηρώντας όσα μέτρα προστασίας είχαμε στη διάθεσή μας, αναφέρει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Σεφέρης.

Τα παιδιά ανταποκρίθηκαν δείχνοντας ωριμότητα ,αίσθημα ευθύνης σαν μεγάλοι άνθρωποι και εξαιρετικά μεγάλη προσπάθεια.

Κατανοούμε καλά πως πίσω από όλα αυτά βρίσκεστε εσείς που τα στηρίζετε και τα συμβουλεύετε.

Εμείς από τη μεριά μας προσπαθήσαμε με αγωνία και αυταπάρνηση να κάνουμε ευκολότερες τις δύσκολες αυτές μέρες.

Δυστυχώς όμως και ενώ είχαμε μπει σε ένα δρόμο τα σχολεία έκλεισαν.

Και ήρθε η τηλεκπαίδευση.

Πιστέψαμε για λίγο ,αλλά κράτησε πολύ και συγχρόνως με τη δοκιμασία όλης της κοινωνίας. Μεγάλο πλήγμα για την παιδαγωγική  διαδικασία και την κοινωνικότητα των παιδιών.

Και πάλι τα παιδιά σας, οι αφανείς αυτοί μικροί ήρωες ,δίνουν τον αγώνα τους.    Άλλο με ένα κινητό ,άλλο με έναν παλιό υπολογιστή ,με αδέρφια στο σπίτι να τον μοιράζονται, πολλές φορές συγχρόνως και με γονείς που δουλεύουν .Με την πλατφόρμα πότε να πέφτει ,πότε να είναι τέλεια ,πότε να μην έχει ήχο ..κλπ.   Καθηλωμένα σε μια οθόνη ,χωρίς χαρά …να προσπαθούν να καταλάβουν αυτό που συμβαίνει … Κάποια μάλιστα να βλέπουν ανήσυχους τους γονείς για τα οικονομικά της οικογένειας ,για τη δουλειά τους ,για την υγεία τους …για το αύριο…

Με όλα αυτά φτάσαμε στο τέλος του τριμήνου! Στην ώρα της αξιολόγησης.

Πράγματι ένας τέτοιος αγώνας ,μια τόσο σπουδαία προσπάθεια ,μια πρόωρη ωριμότητα πρέπει να αξιολογηθεί με ΑΡΙΣΤΑ!    Αποφασίσαμε λοιπόν όλοι οι εκπαιδευτικοί να βαθμολογήσουμε τα παιδιά σας σε όλα τα μαθήματα με Άριστα (10) και Άριστα (Α) για την εξαιρετική τους προσπάθεια.

Στα επόμενα τρίμηνα ,αν οι συνθήκες των σχολείων και της κοινωνίας πάρουν τον δρόμο της κανονικότητας θα βαθμολογηθεί και η απόδοση.

Ξέρουμε πως βρίσκεστε δίπλα στις κάμερες με αγωνία, δίπλα στο αύριο των παιδιών σας με αγωνία. Εκεί είμαστε και εμείς συνοδοιπόροι  με αγωνία και αγώνα για ένα ανοιχτό και ασφαλές σχολείο.

Με εκτίμηση

Η Δ/ντρια και οι Εκπαιδευτικοί του 10ου Δημ. Σχ. Ηρακλείου Αττικής.

ΥΣ .Για τα πρωτάκια και δευτεράκια δεν προβλέπεται βαθμολογία. Αν όμως προβλεπόταν με άριστα το 10 θα τους βάζαμε 20 !!!!  • Ακολουθείστε το iPaidia στο Google News

    Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr    • ideascentral

      europalso

    Enter your email address: