Καταγγέλλουμε την παρουσία διμοιριών ΜΑΤ και άλλων αστυνομικών δυνάμεων για άλλη μια φορά εντός του πανεπιστημιακού χώρου του και την δολοφονική τους επίθεση με γκλομπ, κρότου λάμψης και χημικά με αποτέλεσμα των τραυματισμό φοιτητών, αναφέρει η Γ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης.

Η ανακοίνωση

Καταγγέλλουμε την ξεκάθαρη προσπάθεια της κυβέρνησης που βάζει τα ΜΑΤ και την αστυνομία στο ΑΠΘ με σκοπό να κάμψει αντίσταση της νεολαίας και των εργαζομένων.

Οι αστυνομικές δυνάμεις δε δίστασαν να επιτεθούν με τεράστια βιαιότητα, πετώντας χειροβομβίδες κρότου λάμψης και δακρυγόνα στους εσωτερικούς χώρους της ΣΘΕ, ενώ προχώρησαν σε βίαιες προσαγωγές φοιτητών!

ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΕΙΚΟΝΕΣ ΜΑΣ ΓΕΜΙΖΟΥΝ ΟΡΓΗ! ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΤΟΥΣ!

Η κυβέρνηση της ΝΔ προσπαθεί να επιβάλει το δόγμα “νόμος και τάξη” ώστε να υλοποιήσει τη βίαια πολιτική της.

Η επίθεση στην παιδεία ξεκινάει από το πέταγμα χιλιάδων παιδιών έξω από την τριτοβάθμια εκπαίδευση με την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής και την Τράπεζα Θεμάτων, ενώ συνεχίζεται στα πανεπιστήμια μέσα από τα κλεισίματα σχολών, το τσάκισμα μορφωτικών και επαγγελματικών δικαιωμάτων και τη σύνδεση των πανεπιστημίων με τις επιχειρήσεις και τις ανάγκες της αγοράς.

Για να επιβληθεί αυτή η πολιτική πρέπει να τσακιστεί κάθε μορφή αγώνα, κάθε μορφή συνδικαλιστικής δράσης. Στην κατεύθυνση της επίθεσης στα σωματεία και την προσπάθεια ελέγχου τους από το κράτος με το νόμο Χατζιδάκη, όπως και με το νόμο για την απαγορεύση των διαδηλώσεων, αντίστοιχα αξιοποιείται η αστυνομία στα πανεπιστήμια για να τσακιστεί το φοιτητικό κίνημα.

Η παρουσία της αστυνομίας μέσα στο χώρο του πανεπιστημιακού ασύλου δεν είναι όμως ζήτημα μόνο των φοιτητών, αλλά όλου του εργατικού και λαϊκού κινήματος. Από το Πολυτεχνείο το ’73 και την αντιδικτατορική πάλη, μέχρι πιο σύγχρονους αγώνες οι χώροι των πανεπιστημίων αναδείχθηκαν σαν κέντρο αγώνα για το λαϊκό κίνημα και τα σωματεία και σαν μια έμπραχτη μορφή της κοινής πάλης φοιτητών και εργαζομένων.

ΕΙΝΑΙ ΒΑΘΙΑ ΓΕΛΑΣΜΕΝΟΙ ΑΝ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ! Τα σωματεία θα στηρίξουν τους φοιτητικούς συλλόγους και θα υπερασπιστούμε απο κοινού μέχρι τέλους το άσυλο! Θα παλέψουμε μαζί για τα δικαιώματα και τις σύγχρονες ανάγκες μας!

• ΝΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙ ΤΩΡΑ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΘ! ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΥΛΟ!

• ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ, ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ
ΠΟΛΕΜΟΥ!
• ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΟΥΝ ΟΙ ΑΝΤΙΛΑΪΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ!
• ΜΟΡΦΩΣΗ- ΔΟΥΛΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ!
• ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ!