Οι έφεραν αντιδράσεις από τη ΝΔ.

Σύμφωνα με τον Γραμματέα Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, Παύλο Μαρινάκη, η θέση του ΣΥΡΙΖΑ » .

Κατάργηση της ελάχιστης βάσης εισαγωγής ήδη από φέτος, εφόσον εκλεγεί προοδευτική κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, υποσχέθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας απαντώντας ζωντανά σε ερωτήσεις στα κοινωνικά δίκτυα. Ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε τον πρωθυπουργό και την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως ότι με το μέτρο της ελάχιστης βάσης εισαγωγής «κόβουν 20.000 παιδιά από την τριτοβάθμια εκπαίδευση», με «στόχο» να απευθυνθούν σε ιδιωτικά κολλέγια.

Προς απάντησε τώρα, ο Παύλος Μαρινάκης αναφέρει πως «είναι ο ορισμός του χυδαίου πολιτικαντισμού να υπόσχεται ο ΣΥΡΙΖΑ αλλαγή του πλαισίου διεξαγωγής των εξετάσεων στο «παρά πέντε».

H δήλωση του Γραμματέα Πολιτικής Επιτροπής Νέας Δημοκρατίας Παύλου Μαρινάκη

Η εξαγγελία του ΣΥΡΙΖΑ για κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής ήδη από φέτος έρχεται να βάλει βόμβα στις Πανελλαδικές λίγες ημέρες πριν από την έναρξη των εξετάσεων.

Πρόκειται για μια ακόμα έκφανση της κεντρικής γραμμής του ΣΥΡΙΖΑ, που πρεσβεύει την εξίσωση προς τα κάτω, το μπάχαλο και την αδιαφορία για την Παιδεία.

Είναι ο ορισμός του χυδαίου πολιτικαντισμού να υπόσχεται ο ΣΥΡΙΖΑ αλλαγή του πλαισίου διεξαγωγής των εξετάσεων στο «παρά πέντε».

Είναι βαριά προσβλητικό στους κόπους και τις θυσίες των παιδιών και των οικογενειών τους, που έχουν μπει στην τελική ευθεία για έναν στόχο ζωής.

Και είναι βαθιά υποκριτικό να διαφημίζει ο Αλέξης Τσίπρας ότι δήθεν «η αριστεία έχει μετατοπιστεί στον ΣΥΡΙΖΑ» και να ανέχεται τέτοιες χυδαία φτηνές καμπάνιες.

Αφού στον ΣΥΡΙΖΑ δεν σέβονται ούτε την Παιδεία, ούτε τις Πανελλαδικές Εξετάσεις, ούτε τους στοιχειώδεις κανόνες πολιτικής σοβαρότητας, ας σεβαστούν τουλάχιστον αυτά τα παιδιά.

Αφού δεν έχουν τίποτα να προτείνουν για το μέλλον τους, τουλάχιστον ας σταματήσουν να βάζουν τρικλοποδιές στη νέα γενιά.

Πανελλήνιες 2024: Θέματα και απαντήσεις πανελλαδικών - Εκτιμήσεις Βάσεων 2024 - Δείτε εδώ όλα τα ΝΕΑ