Εκδήλωση του Υπουργείου Παιδείας: όχι στη ρητορική του μίσους

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔11/02/2016 - 13:27 | Author: Newsroom Ipaidia

Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, θα πραγματοποιήσει σε συνεργασία με τους εμπλεκόμενους και ενδιαφερόμενους φορείς, την εναρκτήρια εκδήλωση της εκστρατείας «No Hate Speech Movement» («Όχι στη ρητορική του μίσους») την Κυριακή, 14 Φεβρουαρίου, στις 12μ.μ.

στην αίθουσα «Δεξαμενές Καθαρισμού» στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων.

Στόχος του «No Hate Speech Movement» («Όχι στη ρητορική του μίσους») είναι να περιοριστούν τα κρούσματα ρητορικής μίσους, το bullying στο διαδίκτυο, ο ρατσισμός και οι διακρίσεις, κυρίως στη διαδικτυακή έκφρασή τους, προωθώντας την ισότητα, την αξιοπρέπεια, τα ανθρώπινα δικαιώματα και τη διαφορετικότητα.

Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων έχει αναλάβει να δημιουργήσει μια διαδικτυακή πλατφόρμα και να διαθέσει στην ελληνική γλώσσα τα απαραίτητα εργαλεία και το αναγκαίο υλικό, σε όσους δραστηριοποιούνται ήδη ή επιθυμούν να αναλάβουν δράση ενάντια στην καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Για το σκοπό αυτό είναι σε επαφή με κρατικούς φορείς, κοινότητες, οργανώσεις και ΜΚΟ με ενεργό δράση στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Η πρόσκληση σε μορφή pdf

Το πρόγραμμα σε μορφή pdf

Loading...


  • europalso

    ideascentral