ΕΕΤΑΑ Παιδικοί σταθμοί ΕΣΠΑ 2019: Αποτελέσµατα, ενστάσεις, χρονοδιάγραμμα

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔12/07/2019 - 17:30 | Author: Newsroom Ipaidia

Παιδικοί σταθμοί ΕΣΠΑ Αποτελέσματα – Ολοκληρώθηκε η επεξεργασία των περίπου 172.000 αιτήσεων για δωρεάν φιλοξενία βρεφών και νηπίων σε παιδικούς σταθµούς και σήµερα αναµένονται τα προσωρινά αποτελέσµατα για τους δικαιούχους. Από  13 Ιουλίου ξεκινά η διαδικασία υποβολής ενστάσεων, µέσω των οποίων συνήθως προστίθενται αρκετές δεκάδες χιλιάδες δικαιούχων για τους .

Η διαδικασία ξεκίνησε τον Ιούνιο µέσω της Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ), που διαχειρίζεται εδώ και χρόνια τα προγράµµατα δωρεάν φιλοξενίας σε δηµοτικούς και ιδιωτικούς βρεφονηπιακούς σταθµούς αλλά και σε Κέντρα ∆ηµιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ-ΚΔΑΠΜΕΑ).

Τα αποτελέσματα παιδικών σταθμών ΕΣΠΑ στο eetaa.gr

Η προηγούµενη κυβέρνηση είχε εξαγγείλει από τον Μάιο -και προτού ξεκινήσει η διαδικασία για το ερχόµενο σχολικό έτος ότι θα διατεθεί φέτος αυξηµένο ποσό ύψους 270 εκατ. ευρώ προκειµένου να καλυφθούν όλοι οι δικαιούχοι. Μάλιστα, το ποσό αυτό είχε αποφασιστεί να διατεθεί ενιαίο, προκειµένου στα οριστικά αποτελέσµατα, που αναµένονται στις 21 Ιουλίου, να περιλαµβάνονται όλα τα παιδιά.

Οι κρίσιµες ηµεροµηνίες για την ολοκλήρωση της διαδικασίας για τους παιδικούς σταθμούς ΕΣΠΑ της

Σήµερα Παρασκευή 12 Ιουλίου µε την έκδοση των προσωρινών , όσοι υπέβαλαν αιτήσεις που κρίθηκαν έγκυρες θα ενηµερωθούν από την ΕΕΤΑΑ ότι είναι δικαιούχοι. Βασικό κριτήριο αποτελεί το οικογενειακό εισόδηµα, που δεν µπορεί να υπερβαίνει το ποσό των 27.000 ευρώ για µητέρες που έχουν έως 2 παιδιά, τα 30.000 ευρώ για µητέρες που έχουν 3 παιδιά, τα 33.000 ευρώ για µητέρες που έχουν 4 παιδιά και τα 36.000 ευρώ για µητέρες που έχουν από 5 παιδιά και άνω. Οι αιτήσεις για παιδιά µε αναπηρία εγκρίνονται χωρίς περιορισµούς εισοδήµατος.
Από αύριο υποβάλλονται ενστάσεις µε ηλεκτρονικό τρόπο στην ιστοσελίδα της ΕΕΤΑΑ (www.eetaa.gr) και η προθεσµία για την υποβολή τους λήγει τα µεσάνυχτα της 17ης Ιουλίου.


Μετά την εξέταση των ενστάσεων καταρτίζονται οι οριστικοί πίνακες. Η ανάρτηση των αποτελεσµάτων αναµένεται στις 21 Ιουλίου.
Εως τις 2 Σεπτεµβρίου οι γονείς που θα έχουν κριθεί δικαιούχοι θα πρέπει να έχουν απευθυνθεί στις δοµές φιλοξενίας και να εγγράψουν τα παιδιά τους. Στις αιτήσεις κάθε γονέας δηλώνει δοµές προτίµησης και η στα αποτελέσµατα αναφέρει εάν υπάρχουν θέσεις εκεί.

Πάντως, οι δικαιούχοι µπορούν έχοντας ανά χείρας το κουπόνι να αναζητήσουν θέση είτε στις δοµές που δήλωσαν είτε σε οποιαδήποτε άλλη δοµή επιθυµούν. Σύµφωνα µε εκτιµήσεις, ο τελικός αριθµός αναµένεται να πλησιάσει τα 160.000 βρέφη και νήπια (έναντι 141.000 πέρυσι), ο οποίος θα είναι και ο µεγαλύτερος στην ιστορία του προγράµµατος.

ΕΕΤΑΑ Παιδικοί Σταθμοί ΕΣΠΑ: Διευκρινήσεις για τη χορήγηση voucher  • ideascentral

    europalso

Enter your email address: