ΕΕΤΑΑ Παιδικοί σταθμοί ΕΣΠΑ 2019: 55.000 οι αιτήσεις -Πόσες θα γίνουν δεκτές

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔20/06/2019 - 09:46 | Author: Newsroom Ipaidia

| Σε εξέλιξη βρίσκεται η ηλεκτρονική υποβολή για τη συμμετοχή στο Πρόγραμμα «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» για το σχολικό έτος 2019-2020, που αφορά στους παιδικούς σταθμούς καθώς και στα ΚΔΑΠ & ΚΔΑΠ ΜΕΑ.

Σύμφωνα με πηγές της που μίλησαν στην aftodioikisi.gr, οι αιτήσεις τις πρώτες 11 μέρες έχουν φτάσει ήδη κοντά στις 55.000.

Οι ίδιες πηγές της μιλώντας στην ιστοσελίδα προέβλεπαν ότι ο συνολικός αριθμός των αιτήσεων αναμένεται να κυμανθεί στα ίδια επίπεδα με τα περσινά, δηλαδή 161.000, εκ των οποίων οι 141.000 έγιναν δεκτές. Μάλιστα, τόνιζαν ότι, όπως κάθε χρόνο, αναμένονται μαζικές αιτήσεις προς το τέλος της προθεσμίας. Έτσι εξηγείται και ο τριπλασιασμός στον αριθμό των αιτήσεων σε σχέση με τον σημερινό αριθμό, που προβλέπουν τα στελέχη της Εταιρείας.

Αξίζει να επισημάνουμε ότι, εφέτος θα ικανοποιηθούν όλες οι αιτήσεις που πληρούν τις , (το 2018 είχαν δοθεί 141.000 ), με μία (1) οριστική κατανομή, ώστε οι γονείς να γνωρίζουν εξαρχής τα οριστικά αποτελέσματα και εάν δικαιούνται . Υπενθυμίζουμε ότι, έως πέρυσι η διαδικασία ολοκληρώνονταν σε δύο φάσεις. Είχαμε μία κατανομή το καλοκαίρι και μία τον Σεπτέμβριο.

Οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων θα μπορούν να υποβληθούν μέχρι και τα μεσάνυκτα της 28ης Ιουνίου 2019, στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.eetaa.gr, paidikoi.eetaa.gr, όπου και αναγράφονται αναλυτικές πληροφορίες. Στο ίδιο διάστημα η αιτούσα /ών θα πρέπει να αποστείλει στην Ε.Ε.Τ.Α.Α. το φάκελο με τα απαραίτητα της Αίτησης, ταχυδρομικώς ή με υπηρεσία ταχυμεταφοράς (courier) στις Διευθύνσεις που αναφέρονται στην Πρόσκληση.

Τα τελικά θα ανακοινωθούν από την Ε.Ε.Τ.Α.Α. στις 21 Ιουλίου 2019. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι άνεργες μητέρες και οι εργαζόμενες (μισθωτές ή αυτοαπασχολούμενες) στον ιδιωτικό τομέα. Αποκλείονται οι δημόσιοι υπάλληλοι.

Κριτήρια επιλογής είναι η οικογενειακή οικονομική κατάσταση (εισόδημα), η εργασιακή θέση της αιτούσας και η οικογενειακή τους κατάσταση (τρίτεκνες, πολύτεκνες, ΑΜΕΑ). Εκτός είναι οι αιτούντες ΑΜΕΑ, των οποίων όλες οι αιτήσεις γίνονται δεκτές.

Να σημειώσουμε ότι στο συγκεκριμένο Πρόγραμμα έχουν δικαίωμα συμμετοχής και οι δημόσιοι και οι ιδιωτικοί .

ΕΕΤΑΑ Παιδικοί Σταθμοί ΕΣΠΑ 2019: Προθεσμία για τις αιτήσεις

  • ideascentral

    europalso

Enter your email address: