: Πόσους διορισμούς θέλει το υπουργείο Παιδείας – Τι αναμένεται να γίνει φέτος με τις .

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, το έχει ζητήσει να γίνουν πάνω από 6.000 στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση για το 2022-2023, ωστόσο ο τελικός αριθμός θα αποφασιστεί στο πλαίσιο του κυβερνητικού σχεδιασμού για το σύνολο των διορισμών στο Δημόσιο. Για τους υποψηφίους της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης είναι πιθανό οι εισαγωγής να ανακοινωθούν τέλη Ιουλίου ή αρχές Αυγούστου.

Ειδικότερα, στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση η βαθμολόγηση των γραπτών των μαθητών που έδωσαν εξετάσεις για τα Πρότυπα Γυμνάσια και Λύκεια θα ολοκληρωθεί έως, το αργότερο, την αρχή της επόμενης εβδομάδας και θα ακολουθήσει η ανακοίνωση των επιτυχόντων.

Η περίοδος των εγγραφών των μαθητών στα υπόλοιπα ολοκληρώθηκε στις 28 Μαρτίου (σε σύγκριση με τις προηγούμενες χρονιές που η διαδικασία έμενε ανοιχτή έως και τα τέλη Ιουνίου).

Παράλληλα, όπως ανέφερε στην «Κ» υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου, οι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να καταθέσουν το αίτημά τους για μακροχρόνια άδεια έως τα τέλη Μαΐου ώστε οι υπηρεσίες του υπ. Παιδείας να αποκτήσουν έγκαιρα σαφή εικόνα για τον αριθμό των μαθητών σε κάθε σχολείο και να υπολογιστούν οι ελλείψεις που πρέπει να καλυφθούν για την επόμενη σχολική χρονιά.

Ως προς την τριτοβάθμια εκπαίδευση, η ολοκλήρωση των πρακτικών δοκιμασιών για τις σχολές του Στρατού και της Αστυνομίας μέσα στην άνοιξη (έως πέρυσι ολοκληρώνονταν το καλοκαίρι) επιτρέπει στις αρμόδιες υπηρεσίες του υπ. Παιδείας να ανακοινώσουν τις εισαγωγής νωρίτερα από το τρίτο δεκαήμερο του Αυγούστου, δηλαδή τέλη Ιουλίου ή το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου. Αυτό θα αλλάξει και τους χρόνους αναζήτησης φοιτητικής στέγης, επηρεάζοντας και τις καλοκαιρινές διακοπές των γονιών και των ιδιοκτητών.