Διορισμοί εκπαιδευτικών: "Κατανομή 4.500 θέσεων Ειδικής Αγωγής- Να γίνει δίκαια"

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔18/07/2019 - 12:33 | Author: Newsroom Ipaidia

| Ενόψει μιας κρίσιμης περιόδου όπου αναμένονται εξελίξεις γύρω από το ζήτημα των μόνιμων διορισμών στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση και δεδομένου ότι δεν υπάρχει, μέχρι στιγμής, καμία επίσημη ενημέρωση για σοβαρότατα θέματα που εκκρεμούν, ο Σύλλογος Αναπληρωτών Καθηγητών Ειδικής Αγωγής ζητά:

ΣΑΚΕΑ

1) Δίκαιη κατανομή των 4.500 μόνιμων θέσεων στην , με βάση το ποσοστό των των δύο τελευταίων ετών ανά βαθμίδα και ανά ειδικότητα.

Σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία (πηγή: Βούγιας Βασίλειος, αιρετός Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.), το 32,8% των προσλήψεων εκπαιδευτικών σε ΣΜΕΑΕ-ΚΕΣΥ-Τμήματα Ένταξης (χωρίς τις προσλήψεις για την Παράλληλη Στήριξη και τις ΕΔΕΑΥ), για το σχολικό έτος 2018-2019, αφορούσαν σε ανάγκες της Δευτεροβάθμιας ΕΑΕ.

Οτιδήποτε λιγότερο από το ποσοστό αυτό (ήτοι περίπου 1.500 από τις 4.500 θέσεις) θα θεωρηθεί εμπαιγμός προς το σύνολο των εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας ΕΑΕ και επικράτηση συντεχνιακών τακτικών που δεν έχουν καμία θέση στο χώρο της Ειδικής Αγωγής, όπου όλοι οι κλάδοι και όλες οι ειδικότητες έχουν να επιτελέσουν έναν πολύ σημαντικό ρόλο.

2) Άμεση σύσταση οργανικών θέσεων στα Τμήματα Ένταξης της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που αποτελούν βασικό και αναπόσπαστο κομμάτι των δομών ειδικής αγωγής. Χωρίς οργανικές θέσεις στα Τμήματα Ένταξης οι διορισμοί θα είναι σημαντικά λιγότεροι από τις πραγματικές ανάγκες σε μόνιμο προσωπικό.

3) Άμεση σύσταση οργανικών θέσεων στις δομές Πρωτοβάθμιας ΕΑΕ για τις κοινές ειδικότητες (ΠΕ86, ΠΕ11, ΠΕ79, ΠΕ08 κλπ.), θεωρώντας δίκαιο να εξυπηρετηθούν οι μόνιμοι διορισμοί των συναδέλφων αυτών, τουλάχιστον κατά το ήμισυ, από τα κονδύλια που έχουν εξασφαλιστεί για το σύνολο των μόνιμων διορισμών στην Πρωτοβάθμια ΕΑΕ και όχι εξολοκλήρου από την Δευτεροβάθμια.  • ideascentral

    europalso

Enter your email address: